Свада в парламента избухна за разпускането на Националния оперативен щаб

...
Свада в парламента избухна за разпускането на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Свада в парламента за НОЩ и маските

Свада в Народното събрание избухна за разпускането на Националния действен щаб и носенето на маски в пленарната зала.

Разформироването на НОЩ е безконтролно, разгласи в декларация Александър Симидчиев от Демократична България. Правителството, въпреки и в оставка, би трябвало да продължи да работи. Имаме здравна рецесия и ръководството ѝ изисква да имаме ефикасни органи, които да направляват този развой, сподели той. И изиска незабавното възобновяване на щаба.

„ Премиерът разформирова здравния орган за ръководство на рецесията, с цел да отмъсти на българите. Ние настояваме за подобен орган от хора, които да са потвърдени специалисти, само че също хора смели, подготвени да отстояват решенията си ”, разгласи и Мая Манолова.

От Българска социалистическа партия също обявиха, че са сюрпризирани от разпускането на Щаба. Те оферират комисията по опазване на здравето, която ще бъде основана през днешния ден, да проучва работата на Щаба и да показа изводите си пред Народното събрание.

„ За нас закриването на Оперативния щаб е нестимулирано. Лишаваме се от надзор над пандемията ”, съобщи Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи. 

От името на ГЕРБ Даниела Дариткова прикани ръководителя на Народно събрание Ива Митева да вкара ред в залата и за накара депутатите да носят маски, тъй като в остарялата пленарна зала, където са народните представители в миг, не може да се съблюдава отдалеченост. А когато и маски не се носят, рисковете са големи.

В абсурда влезе и здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Отговорността за ръководството на пандемичната рецесия е на министерство на опазването на здравето, НОЩ е консултативен орган към министър-председателя, изясни Ангелов. Той напомни, че ограниченията се вкарват от основния държавен здравен контрольор.

„ Може доста да викате за оправянето със обстановката, само че и с третата вълна се справихме ", разгласи здравният министър в Народното събрание. Той благодари на адв. Хаджигенов, че си е поставил маската, защото по-рано не е бил с нея. Проф. Ангелов направи забележка и на зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончев, че не си носи вярно маската, тъй като носът й не е затрупан с нея.

" Уважаеми сътрудници, доста ви благодаря за едно само нещо: Българското опазване на здравето и българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала. Г-жо Манолова, знам, че желаете да влезете в разговор с мен, само че аз не желая да приказвам с вас.

НОЩ бе основан от стойностни хора. Ген. Мутафчийски е кадърен български доктор, заслужен да носи отговорност ", сподели Ангелов. И попита: „ Къде бяхте всички вие, когато нямахме въздух в лечебните заведения по време на втората вълна. Някои от вас влязоха в лечебните заведения да си вършат селфита, някои от вас гориха маски на улицата ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР