Suzuki се очаква да пусне на пазара седмото поколение на

...
Suzuki се очаква да пусне на пазара седмото поколение на
Коментари Харесай

Новият Suzuki Swift идва през април 2024

Suzuki се чака да пусне на пазара седмото потомство на Swift с усъвършенствани функционалности за сигурност и съгласуваност, както и ефикасни решения за задвижване в края на април 2024 година Все още не са конкретизирани цените и разновидностите на съоръжение на японския дребен автомобил. Новото издание на иконата на Suzuki е явен ангажимент към B пазарния сегмент от който доста други производители към този момент са се отдръпнали. Но изключително във времена на висока инфлация се търсят налични, висококачествени и съвременни транспортни средства.

В кокпита на новия Swift всички органи за ръководство са ситуирани към лидера. За първи път има нов девет инчов сензорен екран с висока разграничителна дарба, Общият товарен размер на багажника е 265 литра (според VDA, без отделението под товарния под). Със своите 705 милиметра товарният предел е с единадесет милиметра по-нисък, в сравнение с при шестото потомство, което би трябвало да направи товаренето и разтоварването доста по-лесно.

Под предния похлупак на новия Swift е нов 1,2-литров, трицилиндров, бензинов мотор с двойно пръскване и 61 кВт/83 к.с. Мощността се предава или посредством петстепенна механична скоростна кутия, или посредством безстепенна автоматизирана трансмисия CVT. Двигателят се поддържа от 12-волтова мека хибридна система SHVS със задвижван от ремък интегриран запалител генератор (ISG), който преобразува кинетичната сила, генерирана по време на прекъсване, и я съхранява в литиево-йонна батерия.

Системата за задвижване на всички колела Allgrip Auto е опционална. Новият Swift дава отговор на идващото равнище на „ Общия правилник за сигурност “ (GSR), който ще се ползва от юли 2024 година, и затова има усъвършенствани системи за сигурност и помощ, като дейна спирачна поддръжка с разкриване на напречен трафик, система за предизвестие при овакантяване на лентата с интервенция на кормилото и функционалност за поддържане на лентата, както и различаване на унесеност и пътни знаци. Система за предизвестие в мъртвата зона, помощник за придвижване откъм гърба с предизвестие за пресичащ трафик при излизане от паркомясто на заден ход и автоматизирана система за незабавно повикване eCall допълват оборудването.

Новият Suzuki Swift към този момент може да свързва лидера с автомобила му в действително време благодарение на приложението за смарт телефон Suzuki Connect. Това значи, че разнообразни функционалности могат да се ръководят и употребяват непосредствено през смарт телефона. За още по-голямо улеснение Suzuki Connect се предлага за първи път и през девет инчовия сензорен екран на мултимедийната система.

Например, потребителите могат да ревизират равнището на горивото и друга информация за своя автомобил, да дефинират настоящата му позиция за паркиране, да заключват вратите отдалечено и да получават вести за статуса на колата. Можете също по този начин да попитат, да вземем за пример, дали фаровете и спешните светлини са включени или изключени. Друга потребна функционалност е цифров дневник, който автоматизирано записва датата, маршрута, началната и крайната точка и разхода на гориво.

При предпочитание притежателят получава уведомление посредством така наречен „ geofencing “, когато предоставеното на различен водач транспортно средство навлезе в авансово избрана зона, напусне я или не остане в нея за избран интервал от време. Освен това, в случай че желаете, Suzuki Connect предлага спомагателна информация и поддръжка във връзка с предупредителните знаци, които светят, дава информация за идни постоянни срещи за обслужване и всевъзможни акции за евакуиране и, в случай че е належащо, открива пряк контакт с дилъра. Suzuki Connect може да се употребява гратис в продължение на три години от началото на гаранцията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР