Сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от

...
Сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от
Коментари Харесай

Oблаци, мъгли, но и слънце в сряда

Сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде понижена от мъгли, които на доста места ще се задържат и в часовете преди обяд. В останалата част от страната денят ще стартира със слънчево време. След обяд от запад облачността ще се усилва, само че ще бъде съвсем без превалявания. На изток ще остане най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от юг-югозапад.

 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

 

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усилва, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

 

В четвъртък със мощен вятър от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и дневните температури ще се намалят с 3-5 градуса. Облачността ще е по-често забележителна, без превалявания.

 

В петък вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад. На места, основно в Западна България, ще превали дъжд, към вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета - дъжд и сняг.

 

В събота ще остане прохладно, а вятърът още веднъж ще бъде северозападен, сдържан и мощен. На места ще има валежи, от дъжд или дъжд и сняг.

 

В неделя ще остане прохладно, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР