Сутрин - мъгли, следобед - жега с температури около 20

...
Сутрин - мъгли, следобед - жега с температури около 20
Коментари Харесай

Циганското лято подранява с 10 дни

Сутрин - мъгли, следобяд - горещина с температури към 20 градуса

Слънчево до неделя

Топло време в цялата страна най-малко до сряда, а тук-там - до неделя, ще загатне за идното циганско лято след десетина дни в края на октомври. До средата на новата седмица температурите денем ще стигат и даже ще трансферират 20 градуса, като до неделя ще доминира слънчевото време. Това предвижда пред „ Труд NEWS " метеорологът Петър Янков.
Причината за високите температури е антициклон, който застига нашите географски ширини.

„ Става въпрос за област с високо налягане. През идващите дни, въпреки че ще отслабва налагането, налягането ще се задържи над естественото. Сутрешните мъгли ще бъдат постоянно събитие през първите дни на седмицата. Тогава чакаме 20 градуса междинни дневни температури. Най-високи ще бъдат стойностите в Североизточна България - 20-23 градуса, както и в Южна България - 22-24 ", заяви Янков.

Леки съмнения ще има от четвъртък, когато от север ще проникне по-хладен въздух, ще се усилят и облаците. Валежи се чакат едвам в неделя в западните елементи, като ще се задържи относително топло в края на седмицата.

От понеделник до сряда минималните температури ще са сред 4-9, има условия за слани в западните полета, както и по поречията - мъгли, които ще се подвигат бързо.

В края на седмицата - 5-10 градуса минимални стойности, а денем градусите ще бъдат до 19.

Янков напомни, че циганското лято по принцип стартира от 26 октомври натам. И тази година такова ще има. „ Ще има валежен интервал - 22-25 октомври, а след това не се чакат превалявания. До края на месеца ще бъда с повече слънце и мъгли. Чак към 30 октомври се чака дъжд ", посочи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР