Суровият петрол поевтинява по време на търговията в четвъртък, въпреки

...
Суровият петрол поевтинява по време на търговията в четвъртък, въпреки
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след скок на запасите на бензин в САЩ



Суровият нефт поевтинява по време на търговията в четвъртък, макар че петролните складови ресурси в Съединени американски щати понижиха през последната седмица, само че при скок на запасите на бензин, което провокира опасения по отношение на намаляване на американското ползване на фона на повишаване на доставките на черното злато в международен проект.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през юни се намаляват с 0,7% към Щатски долар 62,70 за барел, заличавайки вчерашното повишаване към Щатски долар 63,16, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през май поевтиняват с близо 1% към $59,20 за барел след повишаване в сряда с 0,7% към $59,77.

Снощи Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати регистрира спад на складовите петролни ресурси с 3,5 млн. барела през последната седмица до близо 502 млн. барела, само че запасите на бензин скочиха с 4 млн. барела, защото американските рафинерии усилиха производството си преди летния сезон на пътувания.

В същото време има повишаване на петролното предложение по света, като през първите дни на април беше регистрирано увеличение на производството в Русия по отношение на междинните равнища през март. Има известни упования и за повдигане на част от глобите по отношение на Иран, защото Съединени американски щати и останалите водещи страни организират диалози за възкръсване на иранската нуклеарна договорка.

През предходната седмица членовете на " ОПЕК + " пък се споразумяха за последователно увеличение на взаимните добиви през месеците май, юни и юли.

Въпреки днешното низходяща придвижване, петролните фючърси се търгува през последните две седмици в условен стеснен ценови диапазон. От една страна положително за петрола е засилващото се икономическо възобновяване в Съединени американски щати на фона на ускорената имунизация против Covid-19. От друга страна обаче, слабото движение на имунизация в Европа на фона на третата коронавирусна вълна принуждават управляващите в редица страни да удължават и даже да стягат противоепидеичните ограничаващи ограничения, което би трябвало да се отрази отрицателно върху потреблението на нефт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР