Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси направи един от изненадващите

...
Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси направи един от изненадващите
Коментари Харесай

Изтече бюрофаксът на Меси, с който поиска да напусне Барса през 2020 година

Суперзвездата на международния футбол Лионел Меси направи един от изненадващите прехвърляния в историята това лято като смени обичания си Барселона с френския Пари Сен Жермен. Причина за това бяха сериозните финансови проблеми на „ каталунците “ и невъзможността на клуба да покрие условията на Ла Лига във връзка с заплатите на футболистите. Така аржентинецът не съумя да подпише нов контракт, въпреки че желанието на нападателя бе да остане.

Не по този начин седяха нещата обаче преди година, когато Лео публично изиска да напусне „ Камп Ноу “ и бе доста покрай това да се събере с някогашния си ментор в Барса Хосеп Гуардиола в британския Манчестър Сити.

Тогава Меси беше неудовлетворен от ръководството на тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу и изпрати бюрофакс, в което той искаше договорът му да бъде преустановен. Сега наличието на бюрофакс от август 2020 година бе оповестено от испанския всекидневник „ Mundo Deportico “.

С въпросния бюрофакс Меси е желал да се възползва от уговорка, записана в контракта му, позволяваща му да приключи договора си с Барселона. Клауза 3.1 от контракта показва, че споразуменията са годни от 1 юли 2017 година до 30 юни 2021 година, само че се дава опция на играча да напусне без възражения в края на сезон 2019/20, в случай че заяви за желанието си преди 10 юни 2020 година.

Аржентинецът е решил да се възползва от тази алтернатива, само че е изпуснал периода с два месеца и половина. Става ясно, че той се е опитал да уточни като мотив изключителните условия, свързани с пандемията от ковид.

❗ El burofax que envió Messi al Barça el 24 de agosto de 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР