Суперзвездата на ПортугалияКристиано Роналдо започна с рекордите на Световното първенство

...
Суперзвездата на ПортугалияКристиано Роналдо започна с рекордите на Световното първенство
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо започна с рекордите на Мондиал 2022

Суперзвездата на ПортугалияКристиано Роналдо стартира с върховете на Световното състезание в Катар още в първия си мач от шампионата.

Роналдо означи първия гол за своя тим в дуела против Гана. Така той се трансформира в единствения футбол с голове на пет разнообразни международни шампионати, първото от които е Мондиал 2006. Още през първата част негово попадение не беше зачетено поради нарушаване в офанзива, само че след почивката нападателят си завоюва дузпа, която самичък осъществя за 1:0 в интерес на „ мореплавателите “. По този метод той се трансформира и във футболиста с най-дълъг интервал сред първия и последния си гол на международни шампионати. Той към този момент има общо 8 и по този начин изостава единствено с един от великия си съотечественик Еузебио.

Самото присъединяване на Кристиано в дуела му донесе най-малко още две достижения. Той стана едвам петият футболист с мач на пет разнообразни Мондиала след мексиканците Антонио Карвахал и Рафаел Маркес, германеца Лотар Матеус и аржентинеца Лионел Меси, с който са единствените двама с над 16 години времева отдалеченост сред дебюта си и последния си мач на Световно състезание.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР