Супер памет – как да я развием или поне да

...
Супер памет – как да я развием или поне да
Коментари Харесай

Как да развием супер памет?

 мега-ум супергерой

Супер памет – по какъв начин да я развием или най-малко да не я загубим?

Възможно ли е да развиете супер памет и супер концентрираност? Определено да! Много мързеливи хора биха желали да имат супер памет, вместо да я развиват посредством комплицирани извършения. А бихме могли да я развием, като спазваме няколко елементарни правила.

Ето няколко елементарни съвета по какъв начин да упражнявате паметта в всекидневието, тъй че да става по-силна всеки ден:

1. Мийте зъбите си с лявата ръка, в случай че сте десничар (тренира се второто полукълбо, усъвършенстват се скоростта на мислене и паметта) и назад – с дясната ръка, в случай че сте левичар.

2. Научете се да „ носите “ листата за извършване на покупки в главата си, а не на лист хартия, в противоположен случай до 60-годишна възраст въобще ще ви е много мъчно даже да отидете до магазина

3. След като изгледате даден филм, въображаемо го превъртете целия, възстановявайки хода на събитията в главата си. Ще отнеме не повече от 20 секунди, само че изгодите са големи.

4. Четете нова образователна литература всеки ден. Поне 1 книга на седмица. Общо 52 книги на година. За 10 години – 520 книги!

5. Ако в действителност имате потребност от супер памет, учете най-малко част от стихотворение всеки ден, по същата скица: 1 стихотворение на седмица, 52 стихотворения на година.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР