Сумата от 125 млн. евро е постъпила по сметката на

...
Сумата от 125 млн. евро е постъпила по сметката на
Коментари Харесай

КТБ си върна 125 млн. евро от покупката на БТК

Сумата от 125 млн. евро е постъпила по сметката на оповестената в неплатежоспособност Корпоративна комерсиална банка (КТБ), оповестиха синдиците Ангел Донов и Кристи Маринова в петък.

Това е сумата, с която през 2012 година КТБ финансира придобиването на надзорен пакет акции от капитала на БТК и по този начин на процедура Цветан Василев се снабди с телекома.

БТК - " перлата " на Цветан Василев

Според плана за следствие на банкрута на КТБ – КТБ files, " в случай че има една инвестиция, която може да се дефинира като перлата на КТБ и гордостта на мажоритарния притежател на банката Цветан Василев, то това несъмнено е БТК ".

" Придобиването на телекома през 2012 година е кулминационната точка на дълго изгражданата конструкция от икономическо въздействие на Василев.Това е най-голямото и печелившо дружество, добавено към групата на КТБ, което дава обилни благоприятни условия. БТК е и единственият актив, зад който Цветан Василев застава персонално като главен акционер и като ръководител на надзорния съвет на компанията ", твърди планът КТБ files.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР