Сумата, която шофьорите ще плащат от началото на следващата година,

...
Сумата, която шофьорите ще плащат от началото на следващата година,
Коментари Харесай

Прониза Сърцата Точно Във Вторник Вечер! На Българският Шофьор Не Му Се Вярва, Но Край! Гражданска Отговорност Става

Сумата, която водачите ще заплащат от началото на идната година, ще се дефинира съгласно две категории, изясни зам.-председателят на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн-Гури.

Първоначално застрахователите и Пътна полиция се сплотиха към разновидността скок на Гражданската да има при отнети точки на контролния ваучър на лидер. „ Тази концепция отпадна, тъй като има доста съществени нарушавания, за които не се взимат точки “, посочи зам.-председателят на комисията.

До броени дни се чака точна формула, съгласно която да се дефинира сумата, която водач би трябвало да заплати за наложителната лавица. Засега не е ясно, че ще се следи дали лидер е провокирал произшествие през последната година. Ако това се е случило, сумата за Гражданската ще скача.

Отделно ще се следи и какви нарушавания е направил всеки водач 12 месеца обратно във времето.

„ Неправилното паркиране не води до произшествия. Затова няма да го взимаме поради. Ще има значение за нас дали притежателят на автомобила е правил тежки нарушавания – такива, които са най-опасни у нас и са причина за най-вече произшествия с жертви и ранени “, посочи Ралица Агаян-Гури. На първо място ще се следи дали водачът е превишавал скоростта в последната година, тъй като това нарушаване води до най-вече и тежки произшествия на пътя.

„ Ако лидер е бил сниман от мобилна или стационарна камера с повече от 30 км/ч над ограничаването, цената на полицата му ще нараства фрапантно “, обясни секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижване и някогашен началник на КАТ Алекси Кесяков.

Отделно ще се вземе поради в случай че лидер е направил някое от останалите най-рискови нарушавания, каквито са неправилното изпреварване, загубата на ръководство поради заплеснатост, както и неналичието на шофьорска брошура и съществуването на алкохол или опиати в организма.

С въвеждането на системата „ Бонус-малус “ у нас застрахователите ще имат в действително време информация за нарушаванията на всеки водач. Ще разполагат и с таблица какъв е скокът на цената на Гражданската според от осъществените пътни гафове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР