Атака с дрон уби най-малко 23 в столицата на Судан, докато съперничещите войски се бият, казват активисти

...
Судански активисти и медицински работници казват, че най-малко 23 души
Коментари Харесай

Судански активисти и медицински работници казват, че най-малко 23 души са били убити при атака с дрон на открит пазар на юг от столицата, Хартум

От САМИ МАГДИ Associated Press, 10 септември 2023 г., 4:35 ч. Здравни работници в университетската болница Bashair, където са лекувани пострадалите.

Групата на активистите публикува кадри в социалните медии, показващи тела, увити в бели чаршафи в открит двор на болницата.

Не беше веднага ясно коя страна стои зад атаката в неделя.

Судан е разтърсен от насилие от средата на април, когато напрежението между армията на страната, водени от генерал Абдел Фатах Бурхан, и паравоенните Сили за бърза подкрепа, командвани от генерал Мохамед Хамдан Дагало, избухнаха в открити битки. няколко части на страната, превръщайки Хартум в градско бойно поле.

В района на западен Дарфур — сцена на геноцидна кампания в началото на 2000-те години — конфликтът се трансформира в етническо насилие, като RSF и съюзническите арабски милиции атакуват етнически африкански групи, според правозащитни групи и ООН.

Конфликтът е убил повече от 4000 души, според данните от август на ООН. Истинската жертва обаче почти със сигурност е много по-висока, казват лекари и активисти.

Над 5 милиона души са били разселени в Судан или са избягали от страната, за да избягат от насилието , според Международната организация по миграция.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР