СУ “Иван Вазов” във Вършец е част от втория випуск

...
СУ “Иван Вазов” във Вършец е част от втория випуск
Коментари Харесай

Школо във Вършец е сред първенците в програмата Училища за пример”

СУ “Иван Вазов” във Вършец е част от втория випуск на програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”, научи организация BulNews. Училището е първото от област Монтана в програмата. В новия випуск на "Училища за образец " влизат 27 учебни заведения от 18 области и 21 обитаеми места. Те са определени от 99 кандидатури на учебни заведения от цялата страна, които комисията по асортимент оцени като доста мощни.
Програмата е двугодишна и поддържа учебните заведения да създават и ползват устойчиви и ефикасни практики за преподаване и ръководство на учебното заведение, които способстват за триумфа на всеки възпитаник. Новите учебни заведения се причисляват към още над 20 учебни заведения, които не престават развиването си във втората си година на програмата. Сред школата, които не престават втора година в програмата от северозапада са видинското ОУ "Иван Вазов " и ОУ "Св. Климент Охридски " в Бяла Слатина.
"Заедно в час " работи в Северозапада от 2016 година, като през годините в учебни заведения в областите Враца и Монтана са преподавали учители от другата стратегия на "Заедно в час " "Нов път в преподаването ". Във Видин организацията работи досега единствено с "Училища за образец ".
„ Училища за образец “ е двугодишна стратегия за професионално развиване на цели учебни екипи и се състои от две неразделни елементи: курс „ Лидерство в учебно заведение “ и спомагателни курсове по желание на учебното заведение, свързани с разнообразни способи на преподаване. Всеки курс включва работа по част от съответен учебен план, надграждащи образования и менторска поддръжка.
Обученията за учебните заведения първа година, измежду които и СУ “Иван Вазов” от Вършец, са в с. Арбанаси, а тези за втора, измежду които са ОУ "Иван Вазов "/Видин/ и ОУ "Св. Климент Охридски " /Бяла Слатина/, в Панагюрище. Те стартират на 21 август и не престават до 4 септември. В тях ще вземат присъединяване общо над 150 шефове, зам.-директори, основни, старши и други учители, определени от учебните заведения. Заради ограничения за сигурност учебните екипи са разграничени на две групи, които ще преминат през идентични обучителни сесии в границите на една седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР