Студентите у нас отбелязват своя празник 8 декември. Над 200

...
Студентите у нас отбелязват своя празник 8 декември. Над 200
Коментари Харесай

Празник на студентите: Във Велико Търново наградиха най-добрите

Студентите у нас означават своя празник 8 декември. Над 200 000 са младежите, които честват днешния ден. След двегодишна пандемия и отдалечено образование, студентите изпълниха курортите. И тази година университетите наградиха отличниците и раздадоха стипендии.

В навечерието на 8 декември Великотърновският университет по традиция награждава надарените си ученици. Тазгодишният притежател на Академичната премия е Симона Йорданова, бакалавър в специалността „ Стенопис “. Симона към този момент е осъществя няколко авторски плана – стенописни и мозаечни композиции, и сграфито пано в институции и учебни заведения.
Страшно съм признателна, че връчват на мен тази премия. Някак си след толкоз доста старания и цялата работа, се усещам задоволена от себе си, че това не е било на вятъра. Искам да продължа да се занимавам с изкуство, харесва ми и знам, че това е моето нещо.
Симона Йорданова, бакалавър „ Стенопис “

За пръв път във Великотърновския университет всички студенти, подали молби за стипендии, са класирани.
И също така всички би трябвало да са си получили по три стипендии. Предизвикателство е, че няма бюджет в страната, тъй че ние, университетът да си създадем нашия бюджет. Ние сме от тези, които са добре сега, само че когато нямаш небосвод, можеш мъчно да подредиш нещата.
Проф. Христо Бонджолов, ректор на ВТУ

Студенти от цяла България избират да честват в остарялата столица и Арбанаси поради живописната природа и обичайните механи.
Събрахме се компания от цяла България, от разнообразни университети, с цел да споделим дружно празника на студента, първият за множеството, заради Ковид пандемиите.. в Арбанаси. Пристигнахме по-рано и взехме решение да останем два или три дни, зависи накъде ни отвее вятъра.
Раиса Симеонова, студентка
Първите посетители идват, тъй като имаме доста вкусни манджи и ги посрещаме доста топло. И децата от години помнят, че са идвали.
Генка Атанасова, притежател на хотел с кръчма

В една от най- старите механи в Арбанаси всяка година идват студенти от цялата страна.
Ние сме цялостни и двата етажа и тук и горе, нашата кръчмичка я избират студентите и тук, и Арбанаси, харесвана дестинация, в центъра на България.. допустими цени, много по-добри от другите курортни селища и като цяло ние сме резервирани още преди 20 дни.
Тодор Марков, шеф на кръчма
Абсолютно потегли купонът с цялостна пара и се надявам да изкараме така…Настроението е на най-много.
Тодор Маринов, студент

След вечерята и веселбата в Арбанаси, всекидневно празненството продължава в нощните заведения и клубовете във Велико Търново.
Миналата година след неповторимото прекарване в механата, продължихме купона в Търново, в една от локалните нощни заведения, там също продължихме доста добре и приключихме вечерта.
Никола Хаджиев, студент
Както крепко работихме, по този начин крепко да честват, тъй като студентският празник е нещо, което остава за цялостен живот.
Проф. Христо Бонджолов, ректор на ВТУ

И макар инфлацията и поскъпналия живот, цените в Арбанаси остават допустими за младежите, като вечерята варира сред 50 и 100 лв., а нощувките в хотелите - сред 60-100.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР