„Студентите и академичната общност са лицето и бъдещето на нашия

...
„Студентите и академичната общност са лицето и бъдещето на нашия
Коментари Харесай

Малина Николова откри учебната година в обновения филиал на Медицинския университет във Враца

„ Студентите и академичната общественост са лицето и бъдещето на нашия регионален град “, това сподели регионалният шеф при откриването на академичната 2018/2019 година във филиал „ Проф. Д-р Иван Митев” – Враца и реновирания Комплекс за обучение към Медицински университет – София.
Тя поздрави академичното управление, студентите, представителите на локалната власт и държавните институции.
„ Още през 2010 година показах на професор Маринова своята концепция за пренасяне на филиала в постройката, която през днешния ден откриваме. Щастлива съм, че с помощта на нейната дейна активност и съдействието на академичното управление на Медицински университет – София, тя се осъществя. Когато оценяваме приноса, би трябвало да отбележим, че личността е водеща и в случай че тя не одобри с упоритост, възторг и правилни решения да направи нещата вероятни, то тогава няма да бъде разбрана и подкрепена от виновните институции. Изразявам персоналната си признателност към проф. Маринова и правя оценка постигнатото от нея като най-мащабната инвестиция в региона на образованието във Враца. Тук, на представителната входна артерия на регионалния град, се реализира дългогодишният план за реорганизация на подобаващия сграден фонд, осигуряващ на студентите досегаемост до цялата здравна инфраструктура, в която организират практическото си образование “, означи Малина Николова.
В обръщението си към студентите и преподавателите, регионалният шеф пожела извънредно сполучлива и резултатна академична година.
„ Надявам се в най-кратки периоди да бъде открита и базата, предопределена за общежитие на студентите. Придобивайте опит, учете се, ползвайте целия научен запас на Медицински университет – София и на Филиал „ Проф. Д-р Иван Митев” – Враца “! Останете и се реализирайте тук, тъй като Враца разчита на Вас! “, съобщи Малина Николова.
Проектът за реорганизация, преустрояване, рационализация и въвеждане на енергийно спестяващи ограничения на Комплекс за обучение на Медицински университет – София, Филиал „ Проф. Д-р Иван Митев” – Враца е на стойност 6 423 000 лв.. Той е осъществен с европейско и национално финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а личният принос на висшето образователно заведение е 3 425 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР