Студентите да бъдат активни, ако забележат нередности, съветва председателят на

...
Студентите да бъдат активни, ако забележат нередности, съветва председателят на
Коментари Харесай

КЗП съветва студентите да бъдат активни при нередности

Студентите да бъдат дейни, в случай че виждат нередности, поучава ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Той изрази вярата, че празнуващите студенти няма да срещнат съществени проблеми при отбелязването на 8 декември.

При възможни нередности студентите е редно първо да се извърнат към чиновниците на хотелите или туроператорите , а по-късно да подадат сигнал към Комисията за отбрана на потребителите на специфичния телефон 0700 122 99, на уеб страницата на организацията или на специфичното мобилно приложение, изясни Маргаритов пред Българска национална телевизия.

 Платформа свързва клиент, търговец и КЗП
Платформа свързва клиент, търговец и КЗП

Платформата " Аз-клинетът " дава голям брой благоприятни условия за по-добра връзка при нередности

" Целият този комплекс от вероятни дейности е налице и ще създадем нужното да глобяваме, в случай че е осъществено нарушаване ", добави Маргаритов.

Нарушенията до момента са свързани основно с това, че е спестена информация за пакети с услуги , разяснява той. Основните проблеми ще бъдат видяни от празнуващите през днешния ден и те ще алармират, с цел да отидат чиновниците на КЗП на място и да предотвратят по-опасни нарушавания.

" В предходни години имаме подадени сигнали в деня на празника, че в хода на настаняването няма задоволително стаи, че се постанова да се прегрупира компанията ", изясни Маргаритов. Той прикани денят да не се скапва с несъразмерната приложимост на алкохол.

 Министерство на вътрешните работи поучава студените за безавариен 8 декември
Министерство на вътрешните работи поучава студените за безавариен 8 декември

Мобилизират в допълнение служители на реда по натоварените места за студентския празник

Призовава всяко противоречие сред периоди на валидност и друга оповестена информация за качествата на артикул и самия артикул да се алармира към КЗП. Чести нарушавания по коледно-новогодишните празници са незадоволително количество на предлаганите артикули, да вземем за пример.

Председателят на КЗП подсети, че при онлайн поръчките би трябвало да се наблюдават периодите за доставка, в случай че става дума за подарък, да вземем за пример. Маргаритов добави, че при неспазване на периода за доставка, потребителят има право да се откаже от покупката.

 КЗП: внимавайте с новопоявили се интернет търговци по празниците
КЗП: внимавайте с новопоявили се интернет търговци по празниците

Скоро КЗП ще има опция да смъква наличие от електронни магазини на неточни търговци

" Хората бързат и даже не се сещат да питат. Когато хората подготвят резервациите си авансово, се сещат да питат за детайлности ", подсети Маргаритов.

Той прикани когато потребителите вършат резервации в последната минута, да питат дали има в допълнение таксуване , като вечеря или част от програмата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР