Студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет Паисий

...
Студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет Паисий
Коментари Харесай

Студенти по право станаха прокурори в Деня на юриста

Студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “  станаха „ прокурори “ в Деня на отворените порти в Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, който се организира на 16 април 2018 година

Те бяха приветствани от Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Румен Попов, областен прокурор на гр. Пловдив, Галина Андреева-Минчева, зам.-окръжен прокурор,  Димитър Беличев – прокурор в Окръжна прокуратура, Румяна Зайкова-Калеева, зам.-районен прокурор на гр. Пловдив, и прокурорите от Районна прокуратура- Димитър Пехливанов, Даниела Андреева, Пламен Чобанов и Мирослав Йосифов.

Бъдещите адвокати писаха обвинителен акт по действителен проблем, а студенти от професионално направление  „ Национална сигурност “ на Висшето учебно заведение по сигурност и икономика-гр. Пловдив изготвиха експертиза по делото. Денят на отворените порти бе отдаден на 20-годишнината от основаването на Апелативна прокуратура-Пловдив, и бе втората демонстрация от серията срещи на магистратите със студенти и възпитаници от Пловдив и района.

На 16 април 2018 година в Прокуратурата гостуваха и десетокласници от Хуманитарна гимназия „ Св. Св.Кирил и Методий “ в гр. Пловдив,  които дискутираха с магистратите за Конституцията на Република България и нейната история, както и за специалността на прокурора.

По-късно прокурорите беседваха по тематики за европейското право и институции с възпитаници, членове на Евроклубовете в ЕГ „ Иван Вазов “-гр. Пловдив и ФЕГ „ Антоан дьо Сент-Екзюпери “ –гр. Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР