Студенти от Техническия университет на Айндховен ще строят най-големия леден

...
Студенти от Техническия университет на Айндховен ще строят най-големия леден
Коментари Харесай

Строят най-дългия леден мост по рисунка на Да Винчи

Студенти от Техническия университет на Айндховен ще строят най-големия мразовит мост в света във Финландия. Дължината му ще бъде 65 метра, ширината – 5 метра. Мостът ще може да издържи даже автомобил с маса до 2 тона, оповестява Gizmag.

Проектът на оборудването е въодушевен от рисунка на Леонардо да Винчи от 1502 година. Планирало се такъм мост да бъде издигнат и над Босфора, само че строителството по този начин и не почнало.

Мостът във Финландия ще бъде издигнат от пикерит – вода, смесена с целулоза. Пикеритът е 3 пъти по-здрав от елементарния лед. След като ледът се разтопи, влакното ще бъде употребявано като

За строителството на моста ще бъдат нужни към 900 тона пикерит. Мостът ще бъде строен благодарение на надувен модул, върху който ще се нанася пикеритът. След заледяване модулът ще бъде отхвърлен. Планира се мостът да бъде подготвен на 13 февруари.

Това не е първият мразовит план на студентите от Техническия университет на Айндховен. Миналата година същият екип построи най-големия мразовит купол с диаметър 30 метра.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР