Студенти, курсанти и граждани се включиха в първата акция на

...
Студенти, курсанти и граждани се включиха в първата акция на
Коментари Харесай

Нова инициатива превръща Варна в по-добро място за живеене

Студенти, курсанти и жители се включиха в първата акция на самодейността " Предай нататък! " от плана " Граждани на квартала ", която се организира на 22 март - Световния ден на водата, научи Moreto.net.

Доброволците почистиха дружно региона в градинката с чешмата на Венета Мандева на ул. " Охрид " ; Социалната чайна; Дома на архитекта и градинката с паметника на Никола Вапцаров на ул. " Мусала " ; постройката на Областната администрация, пространствата пред офиси, заведения и магазини в близост.

Активно се включиха десетки жители, измежду които представители на клуб " ЕкоЛогика " към Студентския съвет в ИУ - Варна и курсанти от ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ".

Областният шеф на Варна Благомир Коцев също взе присъединяване в самодейността.

Направено бе главно разчистване, на тревните площи и местата за отдих, при което бяха събрани над 10 чувала с отпадък.

Целта на " Предай нататък " е да сплоти капацитета на жителите, институциите и бизнеса за превръщането на пространствата пред домовете и офисите в по-добро място за живеене.

Организаторите декларират, че това може да се случи, в случай че дружно прегърнем концепцията, че единствено с персоналния принос на всеки от нас, обществото ни ще просперира.

" Желанието ни е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Ако всеки от нас го направи персонално и съобщи нататък, самодейността ще обиколи целия град и ще го усмихне ", споделят още те.

" Граждани на квартала “ е осведомителна платформа с акцент върху организацията и поддръжката на публични начинания и действия, ориентирани към възстановяване на обществената среда.

Организатор на " Предай нататък " е " Български специалисти за районно развиване " (БЕРР) – без значение съдружие, което работи в партньорство с държавни, неправителствени, интернационалните организации и частни лица по планове и стратегии за районно, икономическо и обществено развиване в интерес на гражданското общество и демократичните институции в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР