Студентът Володимир Будников не пострада на войната в Украйна, а

...
Студентът Володимир Будников не пострада на войната в Украйна, а
Коментари Харесай

Доброволец от спасителна мисия не пострада в Украйна, а на мач в България

Студентът Володимир Будников не пострада на войната в Украйна, а към края на мача от Първа лига " Пирин " (Благоевград) - " Левски " (0:3).

На полувремето той бе награден дружно още трима доброволци от кмета на югозападния град Илко Стоянов и от изпълнителния шеф на " Пирин " Таско Тасков поради това, че с рейса на " орлетата " пътува до Украйна и докара 35 бежанци.

" Автобусът на вярата ", по този начин бе наречено возилото на " Пирин ". На отиване то транспортира филантропична помощ.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/наградени благоевград Пирин Левски Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " /> Това бе на полувремето. Будников е единственият клекнал.
Украинецът Будников бе ранен към края на мача, когато на трибуните се стигна до произшествия. Поне съгласно очевидци на обстановката първо ентусиасти на домакините хвърлиха камъни към бранша с почитатели на " сините ". От там отвърнаха със сигнални ракети. Имаше обаче и бомбички.

Полицаи навлязоха на централната естрада и задържаха последовател, влачен на извеждане от ст. " Христо Ботев ". Това бе точно 19-годишният Володимир Будников.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/полиция почитатели мач футбол Благоевград 2022 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

Оказана му бе незабавна помощ от медицински екип на мача и с кола за спешна помощ бе превозен в „ Пирогов “. От клуба показаха, че откакто имат информация за положението му, тя ще бъде оповестена на формалния уебсайт. Още нощес стана ясно, че е блъснал главата си в стълби при влаченето.

С леки изгаряния от бомбичка пък е жена.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/линейка футбол мач Благоевград Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград излезе със следното изказване:

" Във връзка със свидетелски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които мощно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски чиновници е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско предписание и е оказал опозиция.

От управлението на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и цялостна инспекция на дейностите на полицейските чиновници, направили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните пълномощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност. "


" Пирин " пък разгласява със следното изказване във фейсбук:
Празник, само че с мъка най-после

Уважаеми другари, днешният дуел сред Пирин и Левски имаше всички предпоставки да се трансформира в същински футболен празник. Един против различен застанаха два тима във форма, които по всеобщо мнение в последните кръгове демонстрират положителни игри и реализират относително сполучливи резултати.

На трибуните на стадион „ Христо Ботев “ имаше прилична за българските действителности посещаемост, агитките бяха гласовити. Най-сетне след дълги месеци на изолираност, поради пандемията, нашият стадион „ заживя “ в по този начин мечтаната ни футболна атмосфера.

Теренът бе чудесно квалифициран, организацията към срещата също бе на положително равнище. Крайният резултат не се хареса на никой пиринец, само че във футбола има победи има и загуби. Всички добре знаем това.

Голямото отчаяние в днешния ден пристигна от необяснимата експанзия по отношение на нашия последовател Владимир Будников (момчето на снимката) от органите на реда. Владимир бе третиран по извънредно нападателен метод, което докара до навлизането на кола за спешна помощ по време на дуела и приемането му по-късно в незабавно поделение на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

Накрая, само че не последно място, няма по какъв начин да не обърнем внимание на изстреляната сигнална ракета от последователите на гостите към публиката на Пирин, вследствие на което млада жена е с изгаряне.

За край не ни остава нищо друго, с изключение на да си пожелаем, че цивилизованата форма на футбола ще надделее над първичната експанзия и стадионите ще бъдат несъмнено място за всички фенове на играта.

А " Левски " завоюва без проблеми, потвърждавайки страхотната си форма напролет. Головете вкараха Уелтон (4-ата) и Илиян Стефанов (45-ата и 74-ата).

Гостите още преди мача и на доктрина си бяха обезпечили място в топ 6 за втората фаза на шампионата, която стартира след две седмици. Останалите в челната шестица са " Лудогорец ", ЦСКА-София, " Ботев " (Пловдив), " Черно море " и " Славия ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР