Студената вълна в Европа причини смъртта на най-малко 47 човека,

...
Студената вълна в Европа причини смъртта на най-малко 47 човека,
Коментари Харесай

Студената вълна в Европа причини смъртта на най-малко 47 човека

Студената вълна в Европа аргументи гибелта на минимум 47 индивида, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Сред жертвите са доста бездомници. Според броене на " Франс прес " студената вълна е предизвикала гибелта на 18 индивида в Полша, шестима в Чехия, петима в Литва, по четирима във Франция и Словакия, по двама в Италия, Румъния, Сърбия и Словения и по един в Холандия и Испания. В Естония студът е взел общо седем жертви този месец.

Миналата нощ бяха сложени негативни температурни върхове на доста места. В Швейцария бяха измерени -36 градуса по Целзий в Глаталп, необитаемо място на надморска височина от 1850 метра.

Температурите на доста места паднаха до сред -10 и -20 градуса.

Студената вълна е наричана " Звярът от изток " от английските медии, " Сибирската мечка " в Холандия, " Снежното оръдие " в Швеция и " Москва-Париж " във Франция. Очаква се температурите да останат доста ниски до на следващия ден.

Особено наранени са бездомниците. От началото на студената вълна са умряли общо минимум осем индивида без непрекъснато жилище - по трима във Франция и Чехия и двама в Италия.

Френските управляващи разкриха 150 000 места за незабавно настаняване. В Белгия управляващите в няколко града взеха невиждано решение за наложително въдворяване на бездомници в центрове за настаняване.

В Ирландия доста хора се запасяват в магазините, с цел да се запасят с храна с наближаването на бурята " Ема ". Очаква се тя да аргументи най-обилните снеговалежи в страната от 1982 година

Холандия бе обхваната от фикс идея за каране на кънки. Въпреки че тук-там студът се усеща като -15 градуса, изискванията са идеални за този зимен спорт, в който страната реализира огромни триумфи на приключилите в неделя 23-и зимни олимпийски игри в Южна Корея. 75-годишен мъж почина, откакто падна в ледени води, пързаляйки се по тъничък лед. Регистрирани бяха още няколко сходни случая, приключили без жертви.

В цяла Европа въздушният, железопътният и автомобилният превоз бяха нарушени поради студа и снега. Много учебни заведения бяха затворени, а планински села - изолирани от света.

Всичко, което би трябвало да знаете за: В снега (652)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР