Студът най-после ще отстъпи място на топлото пролетно време през

...
Студът най-после ще отстъпи място на топлото пролетно време през
Коментари Харесай

Проф. Рачев каза това, което цяла България чакаше да чуе

Студът най-сетне ще отстъпи място на топлото пролетно време през идната седмица. Спокойно можем да хвърлим якетата в дрешника и да извадим късите ръкави, заяви за " Телеграф “ климатологът проф. Георги Рачев.

В неделя и понеделник оптималните температури ще доближат 17-22 градуса, тук-там и 23, а минималните ще останат също високи – сред 8 и 13 градуса, посочи климатологът.

Валежи

С повече слънце и без превалявания ще бъде в утринните часове на понеделник. Следобед в първия ден от новата седмица се чакат краткотрайни валежи, добави климатологът. По думите му ще остане топло доникъде на седмицата. Прогнозата е за типично майско време, посочи проф. Рачев.

Застудяване

В четвъртък се чака леко захлаждане. Температурите ще паднат с до 2-3 градуса, а след ден-два още веднъж ще се покачат.

На Гергьовден ни чака прелестно време, като живакът ще бъде сред 18 и 23 градуса. На празника ще вали топъл временен дъжд. Чадъри ще ви трябват към обед в Западна България и в следобедните часове в източната част на страната и в планинските региони.

Със сигурност няма да вали през целия ден, както е в зимните месеци, акцентира климатологът.

Агрометеорологичната конюнктура е удобна, сподели още той. Пролетните култури царевица и слънчоглед към този момент прорастват и образуват листа. В сряда и четвъртък ще е удобно за отнасяне с нужните препарати, за които е належащо да няма превалявания, изясни проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР