Студът беше най-голямото изпитание. Подвижността на пръстите на ръцете ми

...
Студът беше най-голямото изпитание. Подвижността на пръстите на ръцете ми
Коментари Харесай

Момчето, което изкачи на ръце над 1100 стъпала: Не си усещах пръстите от студа и локвите

 " Студът беше най-голямото тестване. Подвижността на пръстите на ръцете ми в един миг понижа, защото вървях върху сняг и локви и те замръзнаха. Всякакви мисли минаха през главата ми, само че не и да спра ".

Това съобщи пред 25-годишният русенец Пламен Атанасов, който в понеделник направи рекордно достижение - съумя да изкачи на ръце над 1100 стъпала по пътеката до паметника " Създатели на българската страна " в Шумен. Цялото предизвикателство му лиши към 6 часа.

" С екипа ми успяхме да приключим един страховит и паметен в живота ми ден, макар че не съумях да изкача всички стъпала до край. В началото разбрах, че стъпалата са над 1400, като съумях да изкача малко над 1100 от тях. Условията бяха тежки, само че и за момент не ми беше хрумнало да се откажа досега, в който замръзнах и крампите в тялото станаха жестоки. " Стъпването " с ръце в локвите още в самото начало изпрати огромно тестване към душeвността ми, като започнах да чувствам по какъв начин изтръпват и подвижността на пръстите ми намаляваше. Беше невероятна страст, за която ще се върна, с цел да завърша започнатото! ", споделя още Атанасов.

Той признава, че сега се усеща добре и има болки само в пръстите на ръцете и дланите, тъй като са били доста намръзнали. Най-критичният миг за него е към 1000-ото ходило, когато стартира да получава схващания по цялото тяло и се постанова от екипа му да стартират разтривки на ръцете. Въпреки тестването смелчагата продължава да се катери.

Атанасов разкрива, че за него не са толкоз значими тренировките с външни " мъртви тежести ". " Тренирам със лично тегло от 2012 година Разбира се, травмите са неизбежна част от процеса. Преди изкачването ми на Шипка бях с контузена китка, въпреки да мислех, че е изцяло възобновена. Но след последното натоварване още веднъж усетих напрежение ", изясни русенецът. През септември предходната година за три часа и 5 минути той покори връх Шипка. Отново на ръце, младежът изкачи всичките 885 стъпала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР