Студ и сняг сковават страната. На много места ще има

...
Студ и сняг сковават страната. На много места ще има
Коментари Харесай

Студ и сняг сковават страната

Студ и сняг сковават страната. На доста места ще има валежи, към този момент най-вече от сняг, единствено в източните региони - от дъжд. В следобедните часове преваляванията ще отслабват и до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°.

Значителна ще бъде облачността и по Черноморието, на доста места там ще превали дъжд. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат преваляванията в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

До края на седмицата ще се задържи по-често облачно, с превалявания, най-вече от сняг и извънредно студено за декември. В сряда преваляванията ще са слаби, само че в четвъртък ще вали на повече места в източната половина от страната, а по проходите на Стара планина ще има условия за навявания. В петък вятърът краткотрайно ще се усили и за малко дневните температури ще се покачат, само че след това още веднъж ще нахлуе по-студен въздух.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР