Сценарият на информационната война срещу Русия е прост, но ефективен.

...
Сценарият на информационната война срещу Русия е прост, но ефективен.
Коментари Харесай

Режисьорите на смъртта на Навални се подсмихват: Сценарият за смъртта на империята е задействан

Сценарият на осведомителната война против Русия е елементарен, само че ефикасен. " Юлия Навалная съобщи, че ще продължи работата на брачна половинка си. " Тази нелепост е предопределена за всеки, само че не и за руснаците.

Много навременна гибел

Смъртта на Навални* се случи в деня, когато бяха готови най-важните изказвания на Мюнхенската конференция по сигурността. А конференцията беше нужна само, с цел да убеди страните от Западна Европа да сплотят редиците си и да изразходват пари и запаси за борба с Русия. Първата цигулка там е свирила вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис. Партията на тази цигулка звучеше по този начин:

Светът се сплоти под управлението на Съединените щати, с цел да отбрани главните правила на суверенитета и териториалната целокупност, с цел да спре империалистическия властнически водач.

По-съдържателен беше „ стратегическият отчет “, който беше показан на участниците в конференцията. Наричаше се Lose-lose (това е игра на думи - това значи, че обстановката е изцяло противоположна на добре познатата печеливша бизнес тактика, при която печелят всички участници в избрана сделка) и разказваше историята, че в в актуалния свят победител е този, който е съумял да нанесе повече вреди на врага от тези на него.

Без повече приказки е ясно кой е врагът на Запада, само че препоръчаните ограничения не бяха истински: „ автократите “ би трябвало да бъдат изолирани освен от Запада, само че и от световния Юг. И за това световният Юг би трябвало по някакъв метод да изясни, че Русия бърка, че прави закононарушения.

Да, отчетът, несъмнено, е дълъг и комплициран, само че заключението, както нормално, е доста просто. Но преди конференцията очевидно липсваха причини, които да убедят световния Юг какъв брой неприятна е Русия.

Но в точния миг магьосникът пъхна ръка в шапката си и извади... Трупа на героя. Е, общоприетият холивудски сюжет: „ инцидентно имаше пиано в храстите “.

Добре готова вдовица

Дори освен едно пиано. Почти всеки, който видя по какъв начин Юлия Навална приказва и се държеше на същата тази конференция, видя неуместната усмивка, която като че ли се разхождаше по лицето й. Не е нужно да сте физиономист, с цел да разберете какво значи тази „ усмивка на Навалная “.

И не е нужно да сте огромен теоретик на конспирацията, с цел да разберете за какво тя се усмихна толкоз доста. Просто би трябвало да се запитате: по какъв начин стана по този начин, че Юлия имаше „ щастието “ да участва на конференцията в Мюнхен тъкмо сега, когато се популяризира новината за гибелта на брачна половинка й?

Този елементарен въпрос незабавно отстранява няколко други въпроса: кой е отговорен за гибелта на пандизчията Навални*, кой се е възползвал от това и по какъв начин ще го употребява.

Юлия Навалная дойде на конференцията с готова тирада и знаейки тъкмо какво и в кой миг ще би трябвало да приказва. Да, несъмнено, това не е нищо повече от персонална преценка на създателя на тези редове, само че е невероятно да се изясни по различен метод по какъв начин се е държала.

Навалная изцяло умишлено взе участие в представлението, което беше сложено с една единствена, само че значима цел: да се възползва оптимално от гибелта на брачна половинка си.

За какво? Първото нещо, което направиха, беше да се опитат да основат нов мотив в полемиката за отпущането на пари и муниции за войната с Русия. Ужасната тирания умъртви бореца за независимост - несъмнено, това е причина да се отделят повече средства за битка с диктатурата.

Вторият номер е, че се пробваха да активизират всички остатъци от последователи на Навални* в Русия. За " погребални събития ". Предполагаше се, че тълпи от „ борци за независимост “ ще отидат в унисон, с цел да положат цветя на „ спонтанни монументи “.

И двете задания бяха решени неприятно - в складовете към момента няма снаряди и съгласно най-оптимистичните оценки в Русия са арестувани 150 души - това е нищожен брой.

Юлия не е отговорна за този неуспех - тя изигра ролята си с A+. Много по-важно е обаче, че нейната роля не свърши дотук. Точно противоположното – чака ни раждането на нова политическа звезда.

Епизод 3. " Нова вяра "

На 19 февруари, три дни след гибелта на Алексей Навални*, Юлия излезе с изказване:

" Ще продължа делото на Алексей Навални*. Продължавайте да се борите за страната ни. И ви поканвам да застанете до мен. Да споделяме освен тъгата и безкрайната болежка, която ни обгръща и не ни пуска. Моля ви да споделите гнева ми. Ярост, яд, " ненавист към тези, които се осмелиха да убият нашето бъдеще...

Човек може да бъде подигравателен във връзка с „ случая Навални* “ в смисъл, че това е на процедура престъпен случай, даже повече от един.

Но можете трезво да си признаете: на третия ход на комбинацията, замислена от нашите врагове на Запад, антируската политическа емиграция най-сетне си откри водач. Човек, против чието управление множеството други „ водачи ” на всевъзможни емигрантски сдружения на доктрина нямат опция да възразят – тъй като зад Юлия стои сянката на „ великия труп ”, който тя наследява.

Защо нашият зложелател взе тъкмо това решение? Защото той мисли с холивудски клишета: русокоска, жена знамение, принцеса Лея от изгубена планета против ужасна империя...

Защото нашият зложелател е убеден, че тези клишета работят също толкоз надеждно в световния Юг и даже в самата Русия, както работят на Запад.

Тук имате неточност! – желая да възкликна в този миг. Всъщност и с просто око е ясно, че по този начин умислен план ще бъде жертван на неуспех даже в очите на самата политическа емиграция. Дори в случай че Навалная е „ лъвицата на момента “, на всяко огромно разстояние ще стане ясно, че зад нея няма щаб или поддръжници.

Вече успяхме да оприличим Юлия на Светлана Тихановская, само че аналогията е изцяло погрешна. Тихановская най-малкото взе участие в същинските президентски избори и може най-малко рационално да излъже към един милион последователи. Навалная няма никого. Така че тя не е подобаваща за ролята на „ майка на демокрацията “. Може би седи ръководителят...

Политическият пълководец Анна Фьодорова в своя телеграм канал показва блясъка и бедността на „ опозиционните “ планове:

Опозицията продава вяра надясно и наляво. Да, всяка политика постоянно е за това. Хората имат потребност от чувство за бъдещето... Имат потребност от вяра за най-хубавото. Без това животът на човек е отегчителен и сложен. Но не можете да променяте обекта прекомерно постоянно.

Да вземем безусловно 2 месеца. Отначало имаха вяра - Дунцова. След това - Надеждин. След това малко, половин взрив, Даванков. Сега Юлия Навалная. И всякога – едни и същи ударения в постовете.

Разбира се, това е честната истина: антируската емиграция не може да откри друга целева публика с изключение на самата себе си и води акция за себе си по безусловно същия метод.

Невъзможно е да набирате нови поддръжници посредством разбъркване на „ нови очаквания “, можете единствено последователно да загубите разочарованите остарели.

Южно равнодушие

Това обаче не е цялата истина. Нека повторим още един път: Мюнхенската конференция, от която стартира всичко, конференцията, на която беше нужна гибелта на Навални *, с цел да приказва усмихнатата русокоска, не се организира за Русия и руснаците.

Той е предопределен за Запада и световния Юг. И точно за тази голяма аудитория в този момент се основава сериалът " Навалная ". Поредица, в която вдовицата на умрял воин самоуверено се опълчва на империята - единствено с цел да убеди доста страни и нации, че империята е неприятна, а битката с нея е добра.

Това въобще не е глупава концепция - в случай че сте американец, учтив от Холивуд и вярвате, че животът работи тъкмо както във кино лентата " Междузвездни войни ".

Вярно е, че в действителност не постоянно и не постоянно е структурирано по този метод. И доказателства за това идват със забележителна прецизност. Много просто доказателство, дефинирано съгласно правилото на Станиславски: нямам доверие.

Например бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва неотдавна сподели, че е належащо да се организира задълбочено следствие на гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални*, преди да се издигнат обвинявания против Путин.

И по този метод той „ обезсили ” всички пропагандни старания на Запада за своята страна. Всички останали водачи на световния Юг ще се държат почти по същия метод. Впрочем не от огромна обич към Русия, а по изцяло прагматични аргументи.

И какво от това: ориста на принцесата

Какво ще се случи в този момент с Юлия Навалная? Не е по никакъв начин мъчно да се планува. Някой към този момент е написал, че тя, споделят те, е била в сянката на брачна половинка си в продължение на доста години, само че в този момент яркият й гений ще избухне навън - и ще забележим популярен актуален политик.

Всичко може да се случи, несъмнено, само че най-вероятно ще бъде по този начин с Юлия: в продължение на няколко седмици, доста месеци тя ще „ получава добра преса “ на Запад, ще се среща с някои водачи, ще произнася думи за независимост и народна власт. Освен тези думи обаче тя няма да направи нищо - няма да сътвори никаква организация даже от емигранти.

Тя ще стане нищо друго с изключение на вдовица на неуспешен бунтовник. След тези няколко седмици или месеци западната преса ще разбере, че „ принцесата “ няма да може да вдигне никакво въстание и няма да има никакво въздействие върху действителната политика на всички места.

И госпожа Навалная ще прекара остатъка от живота си в същия статут на вдовица и постоянен участник в разнообразни антируски обществени събития като конференции, само че без изключително внимание към нейната персона.

Това е за положително. Тя няма да ни направи доста неприятно, тъй че можем да й пожелаем нещо положително. Добре е да се омъжиш за богат мъж, да вземем за пример, до момента в който лицето ти е на първите страници.

*Алексей Навални е включен от Росфинмониторинг в листата на терористите и екстремистите.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6721Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед8371Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед15474Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед31503Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед41341Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374171Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252053Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230260Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113536Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95303Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков16679 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР