Сценаристът Антъни Маккартън, който разказа историята на Фреди Меркюри, е

...
Сценаристът Антъни Маккартън, който разказа историята на Фреди Меркюри, е
Коментари Харесай

Подготвят биографичен филм за Уитни Хюстън

Сценаристът Антъни Маккартън, който описа историята на Фреди Меркюри, е почнал работа по биографичен филм за още една музикална икона – Уитни Хюстън, предадоха международните организации.

В подготовката на лентата ще взе участие и 88-годишният музикален продуцент Клайв Дейвис, първият човек, подписал контракт с поп звездата. „ От персоналните и професионалните ми усещания от Уитни, от ранните ѝ тийнейджърски години до трагичната ѝ гибел, знам, че цялата история за нея към момента не е разказана “, показа Дейвис. В момента текат договаряния за режисурата с канадката Стела Меги.

В края на февруари станаха ясни и проектите за турне, в което починалата Уитни Хюстън да се появи още веднъж на сцена под формата на холограма, създадена въз основата на нейни осъществявания с обща дълготрайност над 100 часа. То трябваше да завърши в края на април.

За 25-годишната си кариера поп изпълнителката е продала 200 млн. копия и е спечелила общо 24 статуетки от най-престижните музикални награди. През 2012-а тя бе открита мъртва в дома си след банкет на свръхдоза кокаин.

Маккартън, който се е заел да пресъздаде живота ѝ, има три номинации за „ Оскар “ за сюжетите на „ Теория на всичко “, „ Най-мрачният час “ и „ Двамата папи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР