Струва ми се, че протестите и ескалацията са нещо като

...
Струва ми се, че протестите и ескалацията са нещо като
Коментари Харесай

Политологът Борис Попиванов: Облаците се сгъстяват, правителството върви към стратегии на оцеляване

Струва ми се, че митингите и ескалацията са нещо като „ черешка на тортата “ – един заключителен стадий, който трябваше да разкрие сериозното съмнение и неналичието на доверие, че това държавно управление е способно да осъществя сполучливо развиване на страната. Това съобщи доцент Борис Попиванов, политолог и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “
„ В този смисъл ескалация не е точната дума – в тази обстановка имаме нови моменти, а точно, че за първи път, откогато е на върха на политическата сцена, Бойко Борисов изживява дълготрайни митинги против себе си, а не срещу други. Да не забравяме и че огромната мощ, страст, сила на Политическа партия ГЕРБ започваше точно от София, само че от няколко седмици София към този момент не е зона на комфорт за ГЕРБ, а място, което е рисково и притеснително за тях “, разяснява специалистът пред БНР.

На трето място той уточни, че и трите държавни управления на Борисов са били придружени от съществени корупционни кавги на най-различни нива в ръководството, само че това е първият път, в който публичното въодушевление непосредствено обвързва самия министър председател с корупционния модел на ръководство:

„ Което също приказва за ерозия на неговия облик като фактор на непоклатимост в страната. И това единствено по себе си приказва, че облаците над ръководството се сгъстяват последователно и то от ден на ден върви към тактики на оцеляване във властта, а не толкоз към тактики на продължение и точно това е наклонността, която следва “, съобщи Борис Попиванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР