Европейският волейболен шампион Италия продължава напред към 1/8-финалите на Световното

...
Европейският волейболен шампион Италия продължава напред към 1/8-финалите на Световното
Коментари Харесай

Италия на 1/8-финалите на Мондиал 2022 след лесна победа над Турция

във втория си мач от Група Е на шампионата на планетата, игран довечера пред малко над 1000 фенове в зала " Арена Стожице " в Любляна. Срещата онлайн изгледа персонално и министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Така Италия има 2 победи от 2 мача и 6 точки, с което си обезпечи класиране за идната елиминационна фаза на Мондиал 2022. Южните ни съседи пък имат 1 победа, 1 загуба и 3 точки, като също резервират шансове за продължение напред в шампионата. В последните си дуели от групата " Скуадра адзура " ще играе с Китай, който е с две загуби досега, до момента в който Турция излиза против Канада в пряк спор. Срещите са на следващия ден (31 август) надлежно от 22,15 и 15,00 часа българско време.

Най-полезни за Италия станаха Даниеле Лавиа (58% успеваемост в офанзива и 18% съвършено посрещане) и Юри Романо (3 блока и 43% успеваемост в атака) с 14 и 13 точки за успеха.

За отбора на Турция звездата Адис Лагумджия бе над всички с 19 точки (2 блока, 2 аса и 50% успеваемост в атака), само че и неговите старания не бяха задоволителни.

Снимки: FIVB.COM
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР