Строителството на втората фаза на най-новия бизнес парк в София

...
Строителството на втората фаза на най-новия бизнес парк в София
Коментари Харесай

Business Garden Оffice Х - максимално комфортна и ползотворна среда за работа и живот

Строителството на втората фаза на най-новия бизнес парк в София - Business Garden Office X, върви по проект и с очевидно положително движение. Първите две здания от огромния офис комплекс, ситуиран на над 15 дка в столичния квартал " Хладилника ", бяха приключени през лятото на 2022 година и сполучливо отдадени чартърен на видни интернационалните компании - измежду наемателите в Сграда 1 сa AstraZeneca, Schwarz IT, ZARA, LEM, Axpo Group, Yotpo и други. Сграда 2 с неповторимия си архитектурен дизайн и интериор се трансформира в най-модерния коуъркинг в България, опериран от Work Better, който съумя да притегли като свои клиенти колосите Dell Technologies, Booking.com, Infosys и голям брой други компании. " Браво Дивелъпмънт " ще приключи здания 3 и 4 в средата на 2024, когато нови наематели, които търсят офис площи, ще могат да се настанят в най-предпочитаната офис локация в София, предлагаща досегаемост с всички типове превоз и наоколо до голям брой разнородни улеснения, които предлага регионът на " Парадайс мол ". След довеждане докрай на втората фаза комплексът ще разполага с екобар и йога студио.

Строителството на втората фаза на най-новия бизнес парк в София - Business Garden Office X, върви по проект и с очевидно положително движение. Първите две здания от огромния офис комплекс, ситуиран на над 15 дка в столичния квартал " Хладилника ", бяха приключени през лятото на 2022 година и сполучливо отдадени чартърен на видни интернационалните компании - измежду наемателите в Сграда 1 сa AstraZeneca, Schwarz IT, ZARA, LEM, Axpo Group, Yotpo и други. Сграда 2 с неповторимия си архитектурен дизайн и интериор се трансформира в най-модерния коуъркинг в България, опериран от Work Better, който съумя да притегли като свои клиенти колосите Dell Technologies, Booking.com, Infosys и голям брой други компании.

" Браво Дивелъпмънт " ще приключи здания 3 и 4 в средата на 2024, когато нови наематели, които търсят офис площи, ще могат да се настанят в най-предпочитаната офис локация в София, предлагаща досегаемост с всички типове превоз и наоколо до голям брой разнородни улеснения, които предлага регионът на " Парадайс мол ". След довеждане докрай на втората фаза комплексът ще разполага с екобар и йога студио.

Забележителните архитектура и интериорен дизайн на Business Garden Office X са дело на MBL Architects. През 2022 година първите две здания завоюваха премиите в годишния конкурс " Сграда на годината " в категориите " Офис постройка " и " Зелена постройка ". Комплексът е сертифициран по LEED Platinum, което съгласно Асен Лисев (един от инвеститорите) го отличава като един от най-зелените бизнес комплекси в България. Той показа също, че и в двете приключени здания се употребява зелен ток, което е планувано като деяние и за здания 3 и 4. Зелените площи в комплекса ще се усилят в допълнение, с цел да доближат размер 6.5 декара и по този начин да се насърчи работата измежду природата в хубавото време, а комплексът да се трансформира в един оазис в тази динамична част на града.

Интегрираните системи за резистентност, както и новаторският дизайн се стремят да задоволят освен вторичните потребности на нашите наематели като най-различни улеснения в общите пространства, зоните за отмора и в стаите, планувани за работа, а и се грижат за най-важното - здравето.
Реклама
Поставили сме си високи цели и стандарти, като в центъра стои индивидът, споделя Асен Лисев.

Сгради 3 и 4 ще дадат до 220 нови работни места на етаж, което е огромна отговорност и ние, както и нашите наематели желаеме тези хора да имат допустимо най-здравословната среда за работа и развиване.
Здравословната работна среда
се дефинира главно с три индикатора: качеството на въздуха, който дишаме, съществуването на естествено осветяване и ниско равнище на шумово замърсяване.

Чистият въздух е наш приоритет и по тази причина нашите здания разполагат с индивидуализирана вентилационна система с надзор на влажността на въздуха и равнището на въглероден двуокис (CO2). Удобството на една такава система е опцията всеки обособен офис да има друга, персонализирана конфигурация на въздуха и климатизацията. Това способства както за физическото здраве, по този начин и за менталното положение на пребиваващия, тъй като всеки може да работи в подобаваща за него климатична среда.
Реклама
Също по този начин интелигентната система засича съществуването на въглероден двуокис в дадена стая и доставя нужното количество пресен въздух, с цел да има задоволително О2 в помещението. Разполага с алтернатива за апаратура със студена плазма, която пречиства системата и не позволява замърсяване с микроорганизми в постройките. Така сме сигурни, че дишаме чист въздух, без значение от външните условия.

Знаем, че с изключение на температурата значима е и влажността на въздуха . При по-сух въздух микробите се множат по-бързо, а при прекомерно мокър вредим на нашите дихателни пътища. Ето за какво климатичната система, която използваме, се грижи да имаме идеалната среда за всички обитаващи нашите здания. Така умората настава по-бавно, а мозъкът има по-дълго сила. Според изследване на университета в Оксфорд при работа в среда с ниско наличие на СО2 ефикасността на чиновниците се покачва до 60%. С други думи, наемателите на нашите здания са виновни към здравето и щастието на своите чиновници.

Те също имат това " зелено " мислене и желаят най-хубавите условия за техните чиновници - работни и обществени, добави Лисев. За всички тях е значимо чиновниците им да идват с готовност на работа и да имат положителни прекарвания в работната среда.

Освен висококачественото съоръжение в постройките опциите, които предлага заобикалящата ги среда, са още фактори, които вършат жителите щастливи. В постройката на Work Better, както и в заведението Feel Better царува обществен живот, който способства за позитивното въодушевление на жителите, а празненствата са нещо, което ни сплотява след края на работния ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР