"Строителството на сгради, огради, барбекюта и басейни и в сервитута

...
"Строителството на сгради, огради, барбекюта и басейни и в сервитута
Коментари Харесай

Събарят незаконното имение, построено върху водопровод

"Строителството на здания, огради, барбекюта и басейни и в сервитута на магистрален тръбопровод е неприемливо и предстои на срутване ", безапелационен бе основният инженер на ВиК "Йовковци " Илия Сирмов пред "Борба ".

Както бе обявено, от водната компания и община Велико Търново останаха сащисани от обстоятелството, че 1200-милиметровата тръба излиза отдолу под частен парцел в Присово. „ Досега не знаехме, че тръбата минава оттова. Установихме го по време на повредата “, заключи специалистът.

„ Работата на профилираната комисия, която бе образувана по случая, завършва в петък. По първични данни са установени два огромни обекта, които са издигнати отвън нормите и без съответните разрешителни. Може да излязат още, само че ревизираме на място. Законът е безапелационен и те подлежат на срутване. Недопустимо е да се строи върху тръбопровод, който зарежда 120 хиляди души. Ако повредата бе станала зад оградата, а не до нея – трябваше да вадим прокурорски заповеди и да влизаме с полиция. Има нарушавания в строителството – те не са разрешени и който каквото е правил, ще си бере плодовете. Комплексът е на Симеон Василев – притежател на печатница „ Сира “, заключи и зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той удостовери, че притежателят на комплекса на няколко пъти е опитвал да узакони градежите си, само че по този начин и не се е намерило длъжностно лице, което да си постави главата в торбата.

Според Сирмов към този момент седма година нов магистрален тръбопровод за 1,5 млн. лв. стои негоден, защото не е въведен в употреба и няма изгледи това да стане скоро.

„ Текат следствия и правосъдни процедури. Хората, чиито парцели са употребени, с цел да мине тръбата, не са обезщетени. Отделно в никакъв случай не са правени и тествания на новия тръбопровод и не можем да кажем какво е качеството му “, изясни инж. Сирмов пред "Борба ".

Според него амортизацията на старите тръби и триенето на частиците в тях по трасето са причина за честите повреди в региона на Присово. Той напомни, че една от последните е от 28.10.2014 година, когато Великотърновско бе без вода за три дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР