Строителството на Детската болница на УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД в

...
Строителството на Детската болница на УМБАЛ Свети Георги“ ЕАД в
Коментари Харесай

С бързи темпове строят Детската клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

Строителството на Детската болница на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД в Пловдив се движи с бързи темпове. Първият етаж към този момент е с построени шайби и колони .

Лечебно-диагностичният корпус за детски, хематологични и онкологични болести е с разгъната застроена повърхност 17 000 кв. м. , разпределени на 7 етажа и партер . Сградата е ситуирана в непосредствена непосредственост до главния Хирургически корпус на бул. „ Пещерско шосе “ №66. Новата клиника ще е обвързвана с топла връзка към Спешното поделение . Предвидено е постройката да разполага с към 110 кревати. Засега строителството се движи по авансово избрания график.

Строителство. Снимка: УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД

„ Уверени сме, че периодите ще бъдат спазени, тъй като това е самодейност от голямо публично значение “ , споделят от управлението на лечебното заведение.

Сградата би трябвало да бъде приключена , както е планувано по контракта, до 2 години , считано от откриването на строителната площадка на 22 февруари тази година. Към момента няма отклонения от финансовата рамка на контракта, който е на стойност малко над 42 млн. лева

Настоящата Клиника по педиатрия на бул. „ Васил Априлов “ 15А разполага с нужната здравна инсталация за прецизна диагностика и лекуване – ехографи, скенери, ядрено-магнитен резонанс, ендоскопска инсталация, друга за обдишване и газов разбор.

„ Те са обезпечени в отговор на политиката на управлението на университетската болница постоянно да се стреми да доставя най-качествената и нужна техника за най-малките пациенти. До привършване на строителството евентуално на пазара на здравна техника ще се появят нови високотехнологични апарати, с които ще се погрижим да обзаведем новото лечебно звено “ , твърдят от управлението.

Новата педиатрична клиника ще продължи да бъде база за студенти и специализанти от Медицинския университет-Пловдив. Годишно през нея минават над 1500 студенти по медицина, по дентална медицина, по здравни грижи, както и по други специалности от здравната специалност.

Надзорът на градежа твърди, че строителството на корпуса се движи с бързо движение , точно и качествено . Всички се отнасят с безспорна отговорност, защото постройката е значима за българските деца, прибавя отговорникът Георги Арменков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР