Строителният служебен министър Иван Шишков се опита с проверки да

...
Строителният служебен министър Иван Шишков се опита с проверки да
Коментари Харесай

Ремонтът на тунелите по Хемус се бави

Строителният длъжностен министър Иван Шишков се опита с инспекции да форсира градежа на " Хемус ". По време на вчерашната той откри, че от пролетта строителството на лот 1 и 2 е спряло, като повода е неплащането от страна на възложителя - държавната компания " Автомагистрали ". По думите му той е заварил обектът зазимен, последните пари за строителя са били преведени от предходния длъжностен кабинет.

Шишков сподели, че ще се търси опция да се заплати на строителите, без значение дали в бюджета на АПИ има пари, с цел да можело да се възвърне строителният развой. " Другото, което ще създадем, е след заплащанията какви периоди ще поемат строителите за дотъкмяване на правата. Ще желая, в случай че е допустимо, да не се изместват периодите 2023 и 2024 година ", добави той и разясни, че по първия лот би трябвало незабавно да бъдат приключени започнатите мостове и виадукти.

За тунел " Ечемишка " и тунел " Топли дол " инспекцията откри, че не се работи по този начин, както би трябвало, разяснява шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " Иво Иванов. Ремонтните действия по първия сектор над река Вит са спрени, откриха инспектиращите.

Решението на някогашния министър на околната среда Борислав Сандов, с което в последния си ден на процедура спря градежа на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле ", може да се окаже нелегално. Това съобщи в това време наследничката му Росица Карамфилова.

По думите й решението е квалифицирано от тогавашния консултант на Сандов, а способените органи - Националната работа за отбрана на природата, дирекция " Екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда " и дирекция " Правна ", не са били ангажирани по никакъв метод в правенето на тези решения. Все още се чака мнение от тях до каква степен решението е законосъобразно.

Всъщност с подписа си Сандов спря строителството на правата, което се извършва от АПИ. Агенцията имаше 14-дневен период за обжалване и се закани, че ще го направи, само че се оказва, че не го е обжалвала.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР