Събитието ще събере на едно място доказани местни и международни

...
Събитието ще събере на едно място доказани местни и международни
Коментари Харесай

Mеждународна конференция „България в еврозоната, кога?“ ще се състои на 14 май в София


Събитието ще събере на едно място потвърдени локални и интернационалните водачи като Волфганг Шюсел, някогашен канцлер на Австрия

Кога България ще стане част от Еврозоната – на този въпрос ще се опитат да дадат правилен отговор основни държавни водачи от България и други страни-членки на Европейски Съюз на първата по рода си конференция „ България в еврозоната, по кое време? “. Тя ще се състои на 14 май в София и на нея Димитър Главчев, министър-председател и министър на външните работи на България, Димитър Радев, шеф на Българската национална банка, и потвърдени експерти от страни от еврозоната ще дискутират провокациите и вероятностите пред България при въвеждане на еврото. Събитието ще обхване необятен набор от тематики от стопански, финансов, политически и бизнес темперамент, свързани с влизането на България в еврозоната. Желаещите да участват е належащо да се записват авансово на формалния уебсайт на конференцията тук.

Самото събитие ще започва от 9:30 ч. на 14 май 2024 година в хотел „ Балкан Палас “, зала „ Роял “. То ще даде основна платформа за поощряване на разговора и съдействието сред участниците за гарантиране на плавния преход на България към еврозоната. Експертите от държавите-членки на еврозоната ще обсъдят вероятностите и провокациите пред страната при въвеждането на еврото, предлагайки задълбочени разбори, положителни практики и използвани тактики.

Събитието се провежда в партньорство сред Асоциацията на почетните консули в България, Българската CFA Асоциация и Асоциацията на банките в България.

„ Приемането на еврото е основен миг в икономическата и финансовата история на България, който изисква осезаеми и дълготрайни тактики за сполучлив преход и непоклатимост. Целта на събитието, което организираме взаимно с АПКБ и АББ, е да подкрепи незабавното и безпроблемно въвеждане на еврото и укрепването на статуса на страната като благонадежден и интегриран сътрудник в европейския и международния финансов пазар, “ показа Николай Василев, президент на Българската CFA асоциация и някогашен заместител министър-председател на Република България.

Програмата на събитието включва два съществени панела, които ще се концентрират върху политическите и обществените последствия, както и върху икономическите и финансовите вероятности преди и след присъединението, като ще бъдат оценени сполучливи образци на европейски страни, към този момент въвели еврото като своя национална валута. Своя опит в сферата ще споделят основни фигури като: Волфганг Шюсел, някогашен канцлер на Австрия, Джоузеф Мускат, някогашен министър-председател на Малта и евродепутат, Адриан Нъстасе, някогашен министър-председател на Румъния, Михалис Сари́с, някогашен министър на финансите на Кипър, както и Джордж Заня́с, някогашен министър на финансите на Гърция.

Събитието се организира с поддръжката на генералния сътрудник Пощенска банка, главните сътрудници Samsung Store, „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ и ЮГ Маркет Фонд Мениджмънт, както и от сътрудниците УниКредит Булбанк, Boyanov & Co, Expat Capital и M3 Communications Group, Inc. Медийни сътрудници са Българска национална телевизия, Euronews, Bloomberg TV, 24 часа, Труд, Мениджър, Investor.bg, Dir.bg, Econ.bg, Novinite.bg и SeeNews.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР