Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска

...
Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска
Коментари Харесай

Прокуратурата: Велико Желев е задържан за побой и опит за измама за 68 000 лв.

Строителният бизнесмен Велико Желев към този момент е обвинен. От Софийската градска прокуратура, която пое следствието, оповестиха, че му е повдигнато обвиняване за изнудване. С прокурорско предписание е арестуван е за 72 часа.

Късно вечерта в понеделник, 6 март, полицията претърси офис на Желев. По-късно беше обявено, че предприемачът е обект на следствие поради насила. Прокуратурата посочи, че Желев се проверява за насила над собствен чиновник.

Според обвиняването, с принуждение, той е принудил някогашен негов чиновник да подпише документи с погрешно наличие. Това е станало на 24 февруари в офиса на Желев. Лицето с букви Б.А. щяло да бъде ощетено с 68 000 лв., се споделя още в обвиняването.

Нанесени били удари в региона на лицето и тялото. Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица, декларират още от държавното обвиняване.

Желев е арестуван за 72 часа. Ще се преценя дали да бъде пожелан от съда непрекъснат арест.

Разследването по случая продължава.

Велико Желев е ръководител на Съвета на шефовете на " Хидрострой ".

Той е строителен инженер по обучение - магистър по „ Строителство на здания и уреди ” от Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър ”. Магистър по стопанска система в специалностите „ Индустриален мениджмънт ” – Технически университет, гр. Варна и „ Икономика на търговията ” – Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, гр. Свищов, написа на уеб страницата на " Хидрострой ".

В мандата на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" Желев оглавява Агенция " Пътна инфраструктура ".

При Тройната коалиция е консултант на министъра на районното развиване Асен Гагаузов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР