Строителната компания „Маркан“ строи жилищен комплекс с голф игрище край

...
Строителната компания „Маркан“ строи жилищен комплекс с голф игрище край
Коментари Харесай

Маркан строи жилищен комплекс с голф игрище край язовир Искър

Строителната компания „ Маркан “ строи жилищен комплекс с голф игрище край язовир „ Искър “ в село Горни Окол, община Самоков. Инвестицията в плана „ Окол Лейк Парк “ е над 107 милиона лв., а новите работни места, които ще се разкрият са 215.

Държавата се поддържа вложителя с построяването на инфраструктурата, откакто плана беше сертифициран в края на предходната година. Днес държавното управление утвърди Меморандум за съгласие с „ Голф Окол “ ЕАД за обезпечаване на институционална поддръжка за осъществяването на плана, заяви държавната осведомителна работа. Тя е нужна да по-бързото изваждане на разрешенията за градеж, координиране на проекти и присъединението към електропреносното и водоснабдителното сдружения.

Строителството на комплекса стартира при започване на август 2020 година Плановете на вложителите са голф игрището и хотелът към него да бъдат пуснати в употреба до края на 2022 година

Проектът

Мястото не е определено инцидентно. Малкото село Горни Окол, в което живеят към стотина души, по данни на община Самоков, се намира на към 30 км от София и на още толкоз от Боровец. В същото време е сгушено в полите на Плана планина наоколо до язовир „ Искър “ на безшумно и умерено място надалеч от огромния град.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР