Строителната фирма Джи Пи груп няма да ремонтира трамвайните релси

...
Строителната фирма Джи Пи груп няма да ремонтира трамвайните релси
Коментари Харесай

Джи пи груп се оттегля от релсите на трамвай № 5

Строителната компания " Джи Пи груп " няма да ремонтира трамвайните релси по линията на Петицата на бул. " Цар Борис III ". Фирмата, която завоюва публичната поръчка за над 40 млн. лева без Данък добавена стойност, се е отказала.

Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонта в градинката сред Софийския университет и Народното събрание.



По думите й най-вероятно вторият в класирането ще осъществя ремонта. Договорът към момента не е подписан, посочи Фандъкова. 

В поръчката за линия 5 от Съдебната палата до Княжево " Джи Пи груп " участваше в консорциума " Инфра груп 2018 " дружно с " РВП Илиенци ". На второ място се класира обединението " София инфраструктура 2018 ", в което влизат " Марко Обра аудитория " АД и " Интегрирани строителни системи ", 

В петък министър председателят Бойко Борисов изиска от Агенция " Пътна инфраструктура " да откри форми " още през днешния ден " Джи Пи груп " да се извади от плановете с европейско и държавно финансиране ". Малко по-късно от компанията оповестиха, че се отхвърлят от да бъдат строител на най-дългия в България тунел - " Железница ", който е част от автомагистрала " Струма ". 



В градинката към този момент няма да има алеи с жълти павета, те ще бъдат сменени с гранитни настилки. " Това е натоварена пешеходна зона, доста хора се оплакваха, че паветата са доста хлъзгави, изясни Фандъкова. Тя посочи, че отстранените жълти павета ще се слагат на ул. " Шести септември ". 

Жив плет към градината,над 2200 шубраци и 47 дървета ще има в и към градината, заяви Димитър Данчев шеф на Зелена система. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР