Строим нови църкви и джамии, за да може в този

...
Строим нови църкви и джамии, за да може в този
Коментари Харесай

Борисов: Строим нови църкви и джамии, мерим с еднакъв аршин

Строим нови църкви и джамии, с цел да може в този район, където има и християни, и мюсюлмани, да има етническа приемливост “ . Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който прегледа на място ремонта на църквата „ Свети Цар Борис-Михаил Покръстител “ и реставрацията на джамията „ Макбул Ибрахим паша “ в Разград.
Премиерът акцентира, че джамията, която е монумент на културата, не е реставрирана от 70 години. „ Така, че, разяснява министър-председателят.
 Борисов към Ангелов: От 1 март наложително отваряш заведенията за хранене (ВИДЕО) Борисов към Ангелов: От 1 март наложително отваряш заведенията за хранене (ВИДЕО)
Премиерът Бойко Борисов бе на поредна ревизия - този път в болничното заведение в Исперих. FB_VIDEO Заедно с него бяха здравният министър Кост...
„ Всички си спомняме Възродителния развой какво беше. Нека си спомнят и тези, които вършат обединения в този момент “ , уточни още министър председателят. Бойко Борисов посочи, че държавното управление не прави разлика сред кметовете по политическа и етническа принадлежност и продължава да подкрепя всяко едно обитаемо място.
За да могат да ни имат вяра и християните, и мюсюлманите. В взаимозависимост от желанието си всеки да отиде да гласоподава за която партия желае, а не по етнически принцип. Това е нашата политика и мисля, че за в този момент е доста сполучлива “, означи Борисов, представен от държавната осведомителна работа.
От 140 години не е строена черква в Разград “ , разяснява министър-председателят. Правителството отпусна 100 000 лв. предишния месец за доизграждането на храма „ Свети Цар Борис-Михаил Покръстител “. Средствата ще бъдат употребявани за изработването на иконостаса, изографисването на храма и за отоплителна апаратура.
За започване на строително-монтажни работи по консервация, реституция и акомодация джамията „ Макбул Ибрахим паша “ в Разград Министерският съвет отпусна 712 450 лева още през 2019 година През октомври предходната година започва реставрацията на джамията, като цената на целия план ще коства 2 374 836 лева Джамията в Разград е издигната през XVI в. и е монумент на културата с категория „ национално значение “, а през 1973 година с писмо на Национален институт за недвижимо културно завещание е заявена като архитектурно-строителен монумент на културата.
 Австрия затваря 7 джамии, експулсира имами Австрия затваря 7 джамии, експулсира имами
Австрия ще експулсира няколко имами, финансирани от чужбина, и ще затвори 7 джамии. По думите на канцлера Себастиан Курц това е удар...
Народният представител от Разград Десислава Атанасова, която бе дружно с премиера Борисов, осведоми, чеи са непокътнати близо 2000 работни места. През 2017 година кабинетът отпусна 1 000 000 лева за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в Разград. В рамките на две години други 2,1 млн. лева са отпуснати по бюджета на общината за подобряването и на по-малките обитаеми места на нейна територия, в това число за поправки на улици, читалища, детски площадки. Община Разград е подкрепена от държавното управление и през 2019 година с общо 300 000 лв. за инфраструктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР