Стратегията за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците

...
Стратегията за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците
Коментари Харесай

Албена Кръстева: Стратегията за подкрепа на личностното развитие не е насочена към хилядите деца, които останаха извън детските градини

Стратегията за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците не е ориентирана към хилядите, които останаха отвън детските градини. Няма действия за тяхното стимулиране и развиване. Това сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия Албена Кръстева по време на разискването в СОС на Плана на дейностите за осъществяване на Стратегия за 2020 година.
„ През 2021 година той би трябвало да се разшири “, съобщи Кръстева, която е член на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие. Тя напомни, че тактиката е била подкрепена от групата на „ Българска социалистическа партия за България “, само че регистрира, че в нея има недостатъци.

Тя уточни, че този проект се внася прекомерно късно. „ Минала е половин година от интервала, което значи, че заложените до юли действия към този момент би трябвало да са изпълнени. Има ли надзор върху това, макар че ситуацията беше затруднена? “, попита Албена Кръстева. По думите й има подозрения по отношение на контрола по проекта, които се укрепват от неналичието на всякаква финансова причинност.

Според Кръстева, която е психолог, тактиката и проектът на действия за личностно развиване на децата би трябвало да бъдат ориентирани към всички подрастващи, а освен към тези със специфични потребности. А за 2020 година те са извънредно ориентирани към избрани групи с рисково държание, етнически разлики и проблеми.

„ Слабо е застъпена грижата за личностното развиване на останалите деца от нашия град – тези, които нямат самостоятелни потребности, само че се нуждаят от действия, които да подтикват развиването на личностите им “, уверена е Албена Кръстева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР