Стратегията се отнася до леките автомобили на японската компанияПродажбите на

...
Стратегията се отнася до леките автомобили на японската компанияПродажбите на
Коментари Харесай

Toyota започва да спира поетапно дизелите в Европа

Стратегията се отнася до леките коли на японската компания

Продажбите на дизелови коли заемат едвам 10% от бизнеса на Toyota в Европа

Още през актуалната година Toyota ще стартира да стопира от продажби в Европа някои от дизеловите си коли, оповестиха от японския производител.

Дните на дизелите са преброени, поради все по-строгите екологични правила, които оскъпяват създаването на ново потомство дизелови мотори. Toyota не е изключение от наклонността и още през 2018 година ще стартира поетапно да се отхвърля от дизеловите мотори за някои от леките си коли в Европа.
още по тематиката
Компанията ще продължи да употребява дизелови мотори в комерсиалните транспортни машини, включително Hilux, Proace и Land Cruiser, излиза наяве от формалното изказване, публикувано тази седмица на автомобилното ревю в Женева.

Подобен ход няма да се отрази значително на бизнеса на Toyota, като се има поради, че през предходната година дизеловите коли заемат едвам 10% от продажбите на компанията в Европа.

Както и доста други производители на коли, Toyota ще насочи напъните си към създаването и продажбата на електрически машини, изтъквайки, че е пионер в хибридните електрически автомобили (HEV), които развива от 20 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР