Стратегията ми беше да ползвам левия си прав. Дясната ми

...
Стратегията ми беше да ползвам левия си прав. Дясната ми
Коментари Харесай

Джошуа победи Паркър и е с 4 пояса, чака Уайлдър или Фюри

„ Стратегията ми беше да употребявам левия си прав. Дясната ми ръка може да ми помогне да съм първенец в махалата, само че левият ми прав ме прави международен първенец. За първи път играя 12 рунда. Все отново Паркър е международен първенец. Уайлдър или Фюри, един от тях желая да е идващият ми противник “, призна 28-годишният олимпийски първенец от Лондон. 28-годишният британец Антъни Джошуа влезе в историята на бокса! На галавечер на " Принсипалити Стейдиъм " в Кардиф той победи със съдийско решение (118:110, 118:110, 119:109) новозеландеца Джоузеф Паркър и стана първият боксьор в историята, който е собственик по едно и също време на четири международни трофеи - WBA, IBF, IBO и WBO. Единствената корона, която не държи Джошуа е тази на WBC, която е владеене на американеца Дионтей Уайлдър.

Никой в историята на бокса не е имал и четирите пояса по едно и също време. Дори митове като Ивендър Холифийлд, Майк Тайсън или Владимир Кличко. Тайсън Фюри завоюва три от купите против Владимир Кличко, само че бързо загуби една от тях (IBF), защото не пожела да се изправи против наложителен кандидат за отбраната й.

Джошуа записа първа победа след напълно изигран 12-рундов дуел. Успехът му е 21-и от 21 мача, като 20 от тях са с нокаут. Загубата пък е първа за 26-годишния Джоузеф Паркър, който до този миг имаше 24 победи в 24 мача.

Британският боксьор Антъни Джошуа хвърли ръкавицата против американеца Дионтей Уайлдър след успеха си над Джоузеф Паркър. 28-годишният Джошуа прикани Уайлдър да създадат съединителен мач за международните трофеи в петте разнообразни версии. С успеха си над Паркър британецът към този момент има четири шампионска пояса - WBA, IBF, IBO и WBO. Липсва му единствено този от WBC, който е владеене на Уайлдър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР