Стратегическото партньорство между България и Гърция е пример за нашия

...
Стратегическото партньорство между България и Гърция е пример за нашия
Коментари Харесай

Радев и Мицотакис обсъдиха стратегическото партньорство между България и Гърция

Стратегическото партньорство сред България и Гърция е образец за нашия район, подчертаха Румен Радев и Кириакос Мицотакис. Двамата разговаряха преди началото на формалната гала по въвеждане в употреба на газовия интерконектор сред двете страни, оповестиха от прессекретариата на президента.   

Междусистемната газова връзка сред Гърция и България, която се вкарва в употреба през днешния ден, обезпечава освен действителна енергийна диверсификация за страната ни, само че и ще има значителен принос за подсилване на стабилността и икономическото развиване на Югоизточна Европа, е общата позиция на двамата президенти, които организираха работна среща през днешния ден в София. 

Двамата разискаха вероятностите за следващо подсилване на районната съгласуваност като най-ефективна мярка за разширение на веригите на доставки и недопускане на недостиг на енергийни запаси в района.   Ускоряването на работата по построяването на терминала за полутечен газ край Александруполис и решението на България да усили размера на резервирания потенциал на един милиарда куб. метра газ годишно, както и ползата на страната ни да взе участие в приватизацията и ръководството на пристанища в Гърция, също бяха измежду акцентите на срещата.   

Преди началото на формалната гала президентът Румен Радев организира двустранна среща и с премиера на Румъния Николае Чука. На нея двамата разискаха разширението на свързаността сред двете страни, както и присъединението на България и Румъния към Шенген. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР