Стратегически Меморандум за разбирателство между Република Кипър и Европейската комисия

...
Стратегически Меморандум за разбирателство между Република Кипър и Европейската комисия
Коментари Харесай

Кипър и ЕК подписват меморандум за миграцията

Стратегически Меморандум за съгласие сред Република Кипър и Европейската комисия в региона на миграцията ще бъде подписан през днешния ден в Никозия. Островната страна е страната-членка на Евросъюза, приела през последните 5 години най-вече търсещи леговище, които към този момент доближават 4,6% от популацията ѝ.

„ Нова страница ” и „ повратна точка ” в ръководството на миграцията. Така дефинира смисъла на меморандума за съгласие сред Кипър и Европейската комисия нейният заместник-председател Маргиритис Схинас, който през днешния ден ще подпише документа.

Целта е да се укрепи и усъвършенства оперативното съдействие сред кипърските управляващи и способените европейски органи за решение на проблемите на миграцията, пред които е изправена дребната средиземноморска страна.

„ Ние активизираме всички налични звена, служби и запаси на европейско равнище в поддръжка на Кипър ”, увери Схинас.

Три съществени полета за незабавни дейности съгласно приложения към меморандума обстоен взаимен проект за оперативно ръководство, уточни еврокомисарят в изказване в неделя.

Сред тях са европейска помощ за прекъсване на противозаконните мигрантски потоци от Турция към острова и усилване на контрола върху демаркационната „ зелена линия ”. Кипър също по този начин ще бъде подпомаган, в това число и финансово, в ръководството на всички процедури за леговище и приемане на мигранти. Третата тенденция за съдействие е за ускорение на връщането в родните им страни на получилите отводи за леговище в Кипър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР