Стратегическата консултативна група от експерти (SAGE) на Световната здравна организация

...
Стратегическата консултативна група от експерти (SAGE) на Световната здравна организация
Коментари Харесай

СЗО: Възрастните спокойно могат да си слагат ваксината на AstraZeneca


Стратегическата консултативна група от специалисти (SAGE) на Световната здравна организация ( СЗО ) предложи имунизацията против COVID-19, създадена от AstraZeneca и Оксфордския университет, за приложимост при всички възрастни , в това число тези над 65-годишна възраст.

Коментирайки резултатите от справочния документ на SAGE за имунизацията, ръководителят на групата Алехандро Кравиото сподели пред публицисти, " че това значи, че хората на възраст над 65 години би би трябвало да бъдат ваксини рани с препарата на AstraZeneca ", оповестява Ройтерс, съобщи Нова ТВ.

Ваксината против COVID-19 на AstraZeneca е безвредна и ефикасна и би трябвало да се употребява необятно, в това число в страни, където южноафриканският вид на ковид може да понижи нейната резултатност, заяви СЗО.

В междинни рекомендации за имунизацията SAGE към СЗО съобщи, че имунизацията би трябвало да се ползва в две дози с период от 8 до 12 седмици и би трябвало да се употребява и при хора на възраст 65 и повече години.

Документът, оповестен по-рано денем, предизвестява, че хората на възраст над 65 години съставляват по-малко от 10% от участниците в изпитванията на имунизацията, само че се прибавя, че в посочената извадка няма известия за тежки или смъртни случаи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР