Нецензурираните мисли на Джеймс Карвил за Тръмп, без етикети и бъдещето на демократите

...
Стратегът от Демократическата партия Джеймс Карвил не е човек, който
Коментари Харесай

Стратегът от Демократическата партия Джеймс Карвил не е човек, който държи езика си и в интервю за The Hill тази седмица той не се срамуваше да предложи своите нецензурирани мнения за бившия президент Тръмп и No Labels, групата, която флиртува с подкрепата на кандидат от трета страна.

Дългогодишният политически съветник на Бил Клинтън, известен със своя народен тон, беше безсрамно критичен към усилията на No Labels, критикувайки групата, че не е отворена за своите донори.

Редица демократи се опасяват, че усилията могат да струват на президента Байдън Белия дом, ако той и Тръмп са основните партийни номинации.

Карвил беше солен с мислите си.

„Без етикети е любимият ми“, каза той. „Те няма да ви кажат откъде идват парите им; те казват, че са финансирани от неразкрити корпоративни тъмни пари. И няма да заемат позиция по нищо.

„Но все пак те предлагат на американския народ нещо ново и свежо“, добави Карвил. „Това е добра линия от шибани глупости там.“

Карвил отхвърли идеята, че всеки друг освен Тръмп е вероятно да излезе от първичните избори на Републиканската партия, твърдейки, че републиканският електорат изглежда „мрази“ всеки, който е против Тръмп.

Съдебните битки на бившия президент и личното му здраве са единствените неща, които може да му попречат да спечели номинацията, каза Карвил.

„Първо, не знам колко още може да живее с тази скорост и този вид стрес“, каза Карвил.

„Ако нещо се е случило, той е осъден – не знам какво – мисля, че те мразят всички в областта, и всички, които се противопоставят на него, в съзнанието си помагат и подстрекават врага.“

Стратегът на Демократическата партия направи някои комплименти за биотехнологичния предприемач Вивек Рамасвами, новопостъпилият кандидат на Републиканската партия, за когото той предположи, че провежда умна надпревара.

„Единственият с нещо като половинчато умно послание е Рамасвами“, каза Карвил, който добави, че то е „всъщност по-привлекателно“ от посланието на Тръмп.

„И неговото съобщението е нещо като, вижте, ако нещо се случи с Тръмп, аз съм тук за вас“, каза той.

Той отбеляза, че Рамасвами е казал, че ще помилва Тръмп и е осъдил обвиненията срещу бившия президент. Всички останали кандидати, каза Карвил, са прехвърлили Тръмп само като са се кандидатирали за поста.

Карвил беше сравнително пренебрежителен към сенатор Тим Скот (R-S.C.), който наскоро спечели някои медии и донор на Републиканската партия внимание.

„Обичам бума на Тим Скот. Но паркингът е безплатен — каза Карвил. „И всеки път, когато получа някой от тези републиканци, за които можете да кажете, че не харесват Тръмп, те може да се интересуват от Тим ​​Скот. Има добър начин за него... Добре, добре. Той никога не е приемал законопроект и вярва в безбрачието. Не мисля, че повечето хора са така. Но какво знам аз?“

Може би не е изненадващо, че Карвил има по-розови перспективи за бъдещето на партията си.

В момент, когато някои демократи изразиха разочарование в социологически проучвания, че Байдън , който е на 80, ще бъде номиниран от партията през 2024 г., Карвил твърди, че партията има дълбока и здрава скамейка от бъдещи кандидати за 2028 г.

„Толкова много хора, това е спиращо дъха. Нивото на талант в Демократическата партия през 2023 г. е — и го казвам с голяма увереност — е толкова високо, колкото никоя политическа партия е имала през живота ми, а това е 1944 г.“, каза Карвил.

Той изтърси поредица от имена, споменавайки много губернатори от Демократическата партия и един служител от администрацията на Байдън, царят на инфраструктурата Мич Ландрийо – приятел „Ragin' Cajun.“

„Намирате ми някой по-талантлив от [губернатор на Пенсилвания. ] Джош Шапиро или [сенаторът от Джорджия Рафаел] Уорнок или [губернаторът на Мериленд] Уес Мур или [губернаторът на Кентъки] Анди Бешир или [губернаторът на Мичиган] Гретхен Уитмър, Мич Ландрийо, [губернаторът на Северна Каролина] Рой Копър, аз съм Не съм ги виждал — каза Карвил. „Това са едни изумително талантливи политици. Ако някога са излезли на открито и хората са ги видели, Боже мой.“

„Най-големият мит в американската политика е – чувам това през цялото време – добре, Джеймс, ние нямаме резервна скамейка . Майтапиш ли ми се? Имаме пейка, която е 100. Цялата странична линия е нашата пейка,” добави той.

Той също така спомена губернатора на Колорадо Джаред Полис, сенатора от Аризона Марк Кели и представителя на Аризона Рубен Галего. Но той особено се нахъса над Шапиро, Уитмър и Бешир.

„Казах това след междинните изпити през 2022 г., Джош Шапиро може би е провел една от най-впечатляващите кампании в щата, които съм виждал“, каза той .

„И те отвориха междущатската магистрала за три седмици“, каза той, имайки предвид участъка от междущатска магистрала 95 във Филаделфия, която се срути, затвори и отвори отново през юни.

„Уитмър току-що — виждал съм я в една стая — седя там и тя казва: „Джеймс, това е Гретхен Уитмър.“ Това кара сърцето ви да трепти малко. Тя има присъствие.“

„По дяволите Анди Бешер, о, Боже мой. Той просто става по-добър“, каза той. „Скамейката на демократите е наистина дълга.“

Карвил призна, че картата за демократите в защитата на Сената през следващата година е трудна и че мрачният рейтинг на одобрение на Байдън не помага. Но той също така изрази увереност, като се има предвид как са се справили демократите през 2022 г.

„Имаме много уязвима, изключително уязвима карта на Сената“, каза той за демократите. „Но ако сме през август 2024 г. с 41,4 процента одобрителен рейтинг и 69 процента грешен път, това ще бъде странно.“

Демократите постигнаха по-добри от очакваните междинни резултати и Карвил беше уверен за 2024 г., като се вземе предвид представянето на неговата партия в местните състезания оттогава, като се споменават кметските надпревари в Джаксънвил, Флорида, и Колорадо Спринг, Колорадо, където съответно демократ и независим победиха републиканците.

„Одобрението на президента рейтингът исторически не е много добър. Посоката на страната е исторически лоша. Имиджът на партията не е много“, каза той. „Но ние не губим избори. Ние просто не го правим.”

—Актуализирано в 13:27 ч.

За най-новите новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР