Страстна любов стана причина Ватикана да спусне кепенците на женския

...
Страстна любов стана причина Ватикана да спусне кепенците на женския
Коментари Харесай

Страстна любов стана причина Ватикана да затвори прочут манастир

Страстна обич стана причина Ватикана да спусне кепенците на женския манастир, учреден през далечната 1611 година в намиращото се югоизточно от Флоренция градче Сансеполкро, написа в. "Монитор ".

Четирийсетгодишната игуменка на Светата обител – Мария Тереза Саченте, се влюбила бясно в прав и твърд локален хубавеляк, след което решила да захвърли един път вечно булото и монашеските одежди. Заедно с нея ще би трябвало да си тръгнат от закрития манастир и неговите други три обитателки – осемдесетгодишна сестра и две по-млади послушнички, които отсега нататък ще би трябвало да прислужват на висши прелати.

Ако се има вяра на медиите в региона Тоскана, жителите на Сансеполкро, където е роден известният ренесансов художник и математик Пиеро каузи Франческа, останали напряко ошашавени от решението на игуменката да се отхвърли от клетвата си на Христова избраница и да стане най-обикновена младоженка. Но локалните хора съжаляват за нея най-много като управител, тъй като за четирите години, през които е управлявала запуснатия манастир, Мария Тереза Саченте съумяла да го обнови и да го трансформира в атрактивна дестинация за набожен туризъм с удобни стаи за преспиване, с порядъчна кръчма и с добре стопанисвани паркове и горички за разходка. Ето за какво в този момент жителите на Сансеполкро се питали освен кой ще подслонява отсега нататък идващите околовръст многочислени фенове на Пиеро Дела Франческа, само че също по този начин кой ще прибере богатата годишна продукция от маслини и късни плодове в градините на Светата обител.

Сексскандал взриви сръбската черква

„ Хората плачат за манастира, аз също рева, само че какво да направя, когато това, което става вътре в мен, ме праща надалеч от него и от църквата! “ – сподели Мария Тереза на кореспондент на националния ежедневник „ Република “. Тя изясни също по този начин, че историята е доста по-сложна, в сравнение с наподобява на пръв взор, защото не ставало дума единствено за сърдечен ентусиазъм. Зевзеци незабавно „ преведоха “ тези думи в подозрения, че четирийсетгодишната жена е забременяла от своето гадже и желае непременно да роди рожбата на обичта им. Разказвайки за любовта на Мария Тереза, италианските медии припомниха, че в този момент в над стоте женски манастира на Апенините служат на Господ Бог към 5000 монахини, като техният брой обаче намалявал от година на година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР