Китайският лидер на визита в БудапещаПодписват над дузина нови споразуменияУнгарски

...
Китайският лидер на визита в БудапещаПодписват над дузина нови споразуменияУнгарски
Коментари Харесай

Инвестиции и Украйна обсъжда Си с Орбан

Китайският водач на аудиенция в Будапеща
Подписват над дузина нови съглашения

Унгарски бойци на коне участваха в церемонията, на която през днешния ден президентът на Унгария Тамаш Шуйок посрещна китайския си сътрудник Си Цзинпин в грандиозния палат “Буда ” в Будапеща, съобщи Ройтерс.

Унгарската столица е третата и последна спирка от първата европейска обиколка на Си от пет години насам, в границите на която към този момент посети Париж и Белград.

Под управлението на десния министър председател Виктор Орбан Унгария се трансформира във значим търговски и капиталов сътрудник за Китай.

Унгария и Китай, които означават 75-ата годишнина от дипломатическите си връзки, се чака да подпишат 16 до 18 нови съглашения за съдействие, едно от които може да е широкомащабен инфраструктурен план в границите на китайския “Един пояс, веднъж ”, сподели външният министър Петер Сиярто преди визитата на китайския водач.

Медии пък оповестиха, че Си и Орбан може да пътуват до южния град Печ, с цел да разгласят, че китайският Great Wall Motor ще построи цех и ще създава електрически транспортни средства там.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР