Странно решение и доста неясно на депутатите в бюджетната комисия.Директната

...
Странно решение и доста неясно на депутатите в бюджетната комисия.Директната
Коментари Харесай

Депутатите разрешиха директна реклама на хазарт по билбордовете, която преди беше забранена

Странно решение и много неразбираемо на депутатите в бюджетната комисия.

Директната реклама на хазарт и преди си беше забранена в България без оглед на носителя й. 

Сега обаче за притежателите на билбордове на процедура тя ще бъде позволена.

Бюджетната комисия одобри възбраната на реклама на
хазарт в медиите, като се изключи билбордове. Таблата би трябвало да са на най-малко 300 метра от образователни заведения, което включва и университети.

Освен това се подвига и границата за градове, в които може да има
казина.

Там където жителите са под 10 хиляди, се не разрешава да има игрални зали. Първоначално предлагането беше за градовете под 5 000, написа Фрог.   

За да бъдат разисквани измененията на второ четене, през днешния ден бе свикано изключително съвещание на депутатите, които са в предизборна почивка.

Експерти обясниха, че подозбна загуба би могла да коства до 400 млн. лв. загуба за бюджета. " От това, което се вижда, медиите са на върха на айсберга. В момента огромна част от
хазарта – над 50%, е онлайн хазарт, зад него стои доста огромна IT част – инженери и програмисти; настрана изобретателна промишленост, част от основаването на мултимедийните материали; имаме дистрибуция и канали ". Така икономистът Васил Караиванов разяснява препоръчаните промени в Закона за хазарта. „ Щетата ще бъде директно за бюджета от налога, който е за хазартните игри, плюс в допълнение Данък добавена стойност. 200-300 млн. лева загуба единствено до края на годината ”, предизвести той в ефира на NOVA.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР