Странно място за среща си избраха премиерът Бойко Борисов, здравният

...
Странно място за среща си избраха премиерът Бойко Борисов, здравният
Коментари Харесай

Борисов, Костадин Ангелов и Ричард Алибегов се събраха в кафене, за да обсъдят коронакризата

Странно място за среща си избраха министър председателят Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и ръководителят на едно от сдруженията на заведенията Ричард Алибегов. Те се видяха в кафене в Кюстендил, където стартира обичайна за уикенда обиколка на страната на Борисов. Заедно с тях беше и кметът на града Петър Паунов, който персонално заведе гостите си до заведението в центъра на града.

Още с влизането си в кафенето Борисов побърза да си постави маската. Примерът му беше последван от всички съпътстващи го, като единствено Паунов не сложи маска на лицето си. Последва и бързо пояснение от негова страна за какво е добре заведенията да работят.



" Не е същото като обороти, допускам. Може да сте нула на нула, само че най-малко не висите на бюджета на страната. Освен това чисто психически е добре за народа да пристигна да пие по едно кафе и след това да си върви ", обърна се Борисов към Алибегов.

" Ние постоянно сме желали единствено да работим. Справяме се добре с противоепидемичните ограничения. Има инспекции в цялата страна, има леки нарушавания. За нас значимото беше да отворим и да не се стигне до ново затваряне. Каквито и обезщетения да получаваме, бизнесът е изработен да работи самичък за себе си, а не да живее от обезщетения ", отговори му Алибегов, който плашеше с митинги поради затварянето на заведенията и нееднократно се е изказвал сериозно към здравния министър.

След къси пояснения какъв брой е комплицирана обстановката от икономическа позиция, министър председателят изиска от Ангелов да го запознае с настоящата информация за разпространяването на ковид. Не беше подминат и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който беше препитан от Борисов за ВиК плановете в района. Нанков изясни, че през идващите години ще бъде построен язовир " Кюстендил ", с който би трябвало да се реши казусът с питейната вода в града.

 Борисов, Костадин Ангелов и Ричард Алибегов се събраха в кафене, с цел да обсъдят коронакризата
© "Фейсбук "/Бойко Борисов

Петър Паунов пък благодари на премиера за отпуснатите пари за градежа на нови църкви и ремонта на остарели такива.

Малко преди да си тръгнат от заведението Борисов повтори думите си от през вчерашния ден, че, с цел да принудят управляващите да затворят целия отрасъл. Този път обаче той акцентира, че офанзивата идва от политическите му съперници.

" Да не се поддаваме на провокации. Трябва да съблюдаваме всички ограничения, с цел да няма защо да се захванат и да се стигне до ново затваряне ", сподели от своя страна Алибегов и помоли Борисов за подпомагане за по-бързото погашение на обезщетенията за сектора.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР