Странно е защо българските власти мълчат, въпреки че газопроводът Турски

...
Странно е защо българските власти мълчат, въпреки че газопроводът Турски
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Няма диверсификация на газа у нас. На българите се внушава фейк новина

Странно е за какво българските управляващи мълчат, макар че газопроводът " Турски поток " е въведен в употреба. Медиите също изцяло пренебрегват този въпрос. Българските градове по продължение няма да имат достъп до газ. Това, което се внушава на българското общество е фалшив вест.
Това съобщи пред bTV енергийният специалист Христо Казанджиев.

Той изясни мълчанието от страна на ръководещите с обстоятелството, че в навечерието на Нова година новината не е добра, тъй като България ще доставя природен газ за Сърбия през " Турски поток ", само че няма да достави газ за Северозападна България.

" България към момента е 100% подвластна от доставките на съветски газ за българските консуматори. Парадоксално е, че 10-годишният проект не включва планове за газификация на тези градове - Оряхово, Лом, Козлодуй, Видин. Моето пояснение е, че съглашението сред България и Русия от 2017 година слага някакви ограничавания ", счита енергийният специалист.

Проектът по думите му е бил осъществен от задгранични компании, което изкарва вложенията в плана отвън рамките на България. Поради тази причина удовлетворение у българските жители мъчно може да има, счита още Казанджиев.

" По тази тръба доставя природен газ за лични потребности в размер на 2.5 към 3 милиарда куб метра. Това значи липса на диверсификация. Единствената смяна е точката на входа. Това, което се внушава на българското общество е фалшив вест ", безапелационен беше енергийният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР