Странно е упорството на колегите от ПП-ДБ да не отпадне

...
Странно е упорството на колегите от ПП-ДБ да не отпадне
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Странно е упорството на колегите от ПП-ДБ да не отпадне веднага дерогацията

Странно е упорството на сътрудниците от ПП-ДБ да не отпадне незабавно дерогацията. Това сподели за Българска национална телевизия Теменужка Петкова - народен представител, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

" Това, че нашите сътрудници от ПП-ДБ пазят ползите на " Лукойл " стана ясно и през вчерашния ден. Вие видяхте новото болшинство на ПП-ДБ, " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия за следващ път не одобриха нашето предложение за отпадане на дерогацията за " Лукойл ", макар че бяха направени разбори от съответните способени органи и от тях стана ясно, че рафинерията може да работи с неруски нефт. Стана ясно, че по време на ръководството на държавното управление с министър председател Бойко Борисов рафинерията е работила на 50% с неруски нефт и 50% с съветски. Имало е месеци, при които " Лукойл " напълно е работела с неруски нефт. Така че всички обстоятелства приказват за това, че нямаме потребност от тази дерогация, българските жители нямат потребност от нея. Тя е в интерес единствено на Руската федерация ", уточни Петкова.

" По тематиката " Лукойл " задачата ни е да реализираме оптимално положителни условия за България. Ние желаеме " Лукойл " да бъде правилен длъжник на налози, да отпадне дерогацията за рафинерията и да бъде прекъсната опцията за заобикаляне на глобите против Русия, в границите на Европейски Съюз ", сподели още

" Изборът на Васил Терзиев беше вероятен с помощта на гласовете на партия ГЕРБ ", разяснява Петкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР