Странна канибалска проява на президента Румен Радев. Той смята, че

...
Странна канибалска проява на президента Румен Радев. Той смята, че
Коментари Харесай

Митов за Радев: Странна канибалска проява, бърза да се присъеди към нови велики сили - Русия и Китай

Странна канибалска демонстрация на президента Румен Радев. Той счита, че жертвата би трябвало да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала.

Така зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов разяснява пред Би Ти Ви думите на президента Румен Радев, че  Украйна настоява да води тази война с Русия, а страда цяла Европа.

 

„ Поредната срамна демонстрация на президента Радев, това е малко като да твърдиш, че жертвите на канибала Чикатило сами са упорствали да бъде рязана част от плътта им “, обясни Даниел Митов позицията си. 

 

„ По същия метод в този момент кремълският Чикатило – господин Путин, се пробва да отхапе част от територията на прилежаща страна, избивайки спокойно население, а нашият президент се прави, че не вижда това и счита, че жертвата би трябвало да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала “, добави депутатът от ГЕРБ.

 

Вчера, на събора в Рожен президентът сподели в речта си: " Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. И тази война има доста измерения. Пак споделям, то не е единствено чисто военно - има икономическо, обществено и политическо измерение. Тя е опасност и риск за цяла Европа ”.

 

Според Митов президентът е доста наскърбен, че към този момент не ръководи еднолично. Той разяснява, че се радва, че e Радев към този момент не играе роля в интернационалните връзки на Българската страна.

 

На въпроса дали ГЕРБ ще инициира импийчмънт на президента зам.-председателят на партията отговори, че сега има по-важни тематики като правосъдната промяна, измененията в Конституцията и други законодателни промени.

 

Според Митов някой е убедил Радев или той се е самоубедил, че със сегашната структура на Европа и света е свършено и той бърза да се причисли към някакви нови велики сили като Русия и Китай. 

 

За страдание наподобява Радев ще бъде първият, който ще излезе да вее съветско флагче, в случай че Русия превземе България един ден, употребява Митов едно от най-повтаряните изказвания през последните дни.

 

За благополучие външната политика на България не зависи от Радев, добави той.

 

Въпреки срамните прояви Митов не счита, че би трябвало да се стартира процедура за импийчмънт на президента. Към такава процедура би трябвало да се подходи доста деликатно, с цел да е сполучлива, а и в този момент Народното събрание има доста значимата задача да направи промени в конституцията. В това число и за съществуването на длъжностен кабинет, който се назначава от президента.

 

Напълно обикновено е Бойко Боросов, някогашен дълготраен министър председател, да бъде ръководител на комисията по външна политика в Народното събрание, счита Даниел Митов.

 

В начална фаза сме на градене на доверие, само че към момента няма сред обединенията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, преценя Митов.

 

Той разяснява и информацията, че сайтат на българския парламент е станал жертва на хакерска офанзива тази нощ.

 

„ Доколкото зная няколко публични страници на българската страна доколкото зная са били обект на DDoS офанзиви. Това не е ненадейно и преди се е случвало. Въпросът е ние имаме ли задоволителен потенциал за кибер отбрана. Ето още една тематика, върху която и българският парламент, и българското държавно управление би трябвало да работят допустимо най-бързо, тъй че да защитим цифровата си инфраструктура “, съобщи Митов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР